1. خانه
  2. وبلاگ
  3. مقالات مدیریت ناوگان
  4. افزایش قیمت سوخت چه تاثیری بر واحد ترابری سازمان‌ها گذاشت؟ راهکار چیست؟

افزایش قیمت سوخت چه تاثیری بر واحد ترابری سازمان‌ها گذاشت؟ راهکار چیست؟

بدون دیدگاه
5/5 - (1 امتیاز)
زمان مطالعه : 4 دقیقه

افزایش قیمت سوخت و گران شدن هزینه‌های حمل بار و خودروهای سازمانی، معضلی که به ظاهر در حوزه تورم برای یک حامل سوختی معنا می‌شود اما در باطن پیامدهای بسیاری بر کسب و کارها و ناوگان حمل و نقل سازمانی دارد. موضوعی که خود باری اضافی بر هر سازمان است، بویژه در شرایط کنونی اقتصادی که کلیه مدیران تنها بدنبال کاهش هزینه‌ها هستند.
در واقع افزایش قیمت سوخت، امری منتج از سیاست‌گذاری‌های کلان دولت است با تاثیر مستقیم هزینه‌ای بر کلیه سطوح جامعه؛ و چالشی که مدیران سازمان ناچار به کنترل و مدیریت آن هستند. اما شاید پیش از پرداختن به راهکار بهتر باشد کمی به تاثیرات این عامل در ابعادی جزیی‌تر بپردازیم.

افزایش قیمت مصرف سوخت و نرخ تورمی آن

بر اساس مطالعه انجام شده از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان، هر 10 درصد افزایش قیمت بنزین، تورم در کشور حداقل 4 درصد افزایش می‌یابد. البته این آماری تقریبی است و در حالت متعادل و همراهی با سیاست‌های پولی مناسب، آثار تورمی کمتری را می‌توان انتظار داشت. اما تجربه نشان داده که بار روانی این موضوع همواره نتیجه افزایشی تورم را در سطح جامعه بدنبال داشته است. هر چه هست اولین بخش تاثیرپذیر از این افزایش قیمت، سیستم حمل و نقل است، چه سیستم حمل و نقل عمومی و چه سازمانی و هر یک به نوعی متاثر از این موضوع هستند. اما در این میان سازمان‌ها و واحدهای مربوط چه راهی را برای کنترل و کاهش خسارات حاصله باید در پیش گیرند؟

ترابری سازمان، مدیریت مصرف سوخت و نیاز به راهکاری منعطف

چالش گرانی سوخت، عاملی به ظاهر کنترل نشدنی و با شیب رو به بالا در روند هر ساله کشور است که مدیران سازمان‌ها در هر سطحی اولویت کنترل و مدیریت هزینه‌های مرتبط با آن بویژه در بخش ترابری خود را بر عهده دارند. این مدیریت با بهینه‌سازی و اصلاح فرایندهای کاری و بویژه کاربرد حداکثری فناوری اطلاعات و نرم‌افزارهای مرتبط نظارتی قابل کنترل است. در حقیقت اگر بتوان با بهره‌گیری از امکانات بروز و پیشرفته مدیریت و نظارت صحیح بر مصرف سوخت خودروهای سازمان داشت، چرا نباید به سیستم‌ها و سامانه‌هایی که این فعالیت را تسریع می‌سازند فکر کرد؟
اصلا شما به عنوان یک مدیر، در هر سطح و هر واحد سازمانی، و یا به عنوان یک کارشناس تصمیم‌ساز به این موضوع فکر کرده‌اید که سلامت خودرو، تعمیر و نگهداری به موقع، توجه به رفتار رانندگان خودروها و در یک کلام مدیریت ناوگان حمل و نقل تا چه اندازه می‌تواند هزینه‌های مصرف سوخت را کاهش دهد؟

مدیریت ناوگان حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت

مدیریت و نظارت بر ناوگان حمل و نقل بویژه در سازمان‌هایی که تعداد خودروهای سازمانی آنها زیاد است، اهمیت ویژه‌ای دارد. در زمان‌هایی سازمان نیاز به تفکیک کارکرد سوخت هر خودرو و مدیریت سوخت آنها دارد. به عبارتی اشراف کامل بر فعالیت تک تک خودروها، در اختیار داشتن گزارشاتی در خصوص کارکرد و زمان استفاده از آنها، میزان مصرف سوخت ماهانه و روند آن بر حسب اعزام به ماموریت و یا حتی روند تعمیر و نگهداری خودرو که تاثیر مستقیم بر مصرف سوخت دارد. در این صورت واضح است که کنترل کلیه این موارد صرفا بر مبنای یک سیستم و سامانه نرم‌افزاری قابل اجرا می‌باشد. زیرا اتکای صرف به پرسنل و عدم تجمیع آنها در یک قالب واحد، ممکن است خطاها و پیچیدگی‌های فرایندی را در پی داشته باشد. اما این سامانه نرم‌افزاری را چگونه می‌توان تصور کرد؟
سامانه مدیریت ناوگان حمل ونقل و گزارشات آماری مصرف سوخت
نرم‌افزاری را تصور کنید که با ارایه مصرف سوخت خودرو در بازه‌های زمانی مختلف و در اختیار گذاردن آن برای شما، تصویری کامل از وضعیت را ترسیم می‌کند. این گزارش حسب ماموریتی که خودرو برای آن اعزام شده است قادر است شما را در جریان مشکلات و یا عملکرد صحیح و سلامت خودرو و یا خطای راننده در گذر از مسیر تعیین شده قبلی قرار دهد.


سامانه مدیریت ناوگان حمل ونقل و گزارشات سلامت خودرو و مدیریت مصرف سوخت

نرم‌افزاری را تصور کنید که فعالیت تعمیر و نگهداری خودرو و زمان‌های پیش بینی شده تعویض قطعات توسط بخش مربوط در آن ثبت می‌شود. نرم‌افزاری که با اعلان هشدار به موقع، سیستم نگهداری پیشگیرانه بر ناوگان حمل و نقل را اعمال کرده و مصرف سوخت خودرو را بهینه می‌کند. تا به حال به این موضوع توجه کرده‌اید که صرفا اطلاع به موقع تعویض فیلتر هوا و اجرای آن 10 درصد کاهش مصرف سوخت را بدنبال دارد؟

سامانه مدیریت ناوگان حمل ونقل، تحلیل رفتار راننده و مدیریت مصرف سوخت

نرم‌افزاری را تصور کنید که با تحلیل کامل رفتار رانندگان و ارایه گزارش در خصوص شتاب، ترمزهای شدید، سرعت بیش از حد و یا دور موتور بالا، انحراف از مسیر پیش بینی شده و اطلاع آن به مدیر مربوط بر مصرف سوخت تاثیر می‌گذارد. ردیابی کامل این پارامترها و اعلان اخطار به راننده در حین ماموریت در جهت اصلاح مشکل مربوط، تاثیر بسزایی بر کاهش مصرف سوخت خودرو دارد. تا به حال به این موضوع توجه کرده‌اید که اصلاح رفتار رانندگان بر این مبنا تا 20 درصد می‌تواند مصرف سوخت خودرو را کاهش دهد؟

تصور شما به واقعیت تبدیل می‌شود،اگر…..

اگر شما مدیری آینده‌نگر هستید که برنامه‌ریزی کاهش هزینه‌های واحد ترابری سازمان را مد نظر داشته‌اید اما راهکار آن را نمی‌یافتید، مطمئنا با خواندن این مقاله با کنترل یکی از تاثیرگذارترین چالش‌های هر ساله که افزایش قیمت سوخت و کاهش اثرات مخرب آن بر ناوگان حمل و نقل‌تان بوده است، آشنا شده‌اید. نرم‌افزاری برایتان به صورتی کلی به تصویر کشیده شد که در واقعیت در بسیاری از سازمان‌ها پیاده‌سازی شده است و آمار و ارقام ارایه شده و تاثیرپذیری آن در مدیریت مصرف سوخت اثبات شده است. می‌دانیم که مدیریت و برنامه‌ریزی در سازمان‌های کنونی نیازمند بکارگیری حداکثری فناوری‌های بروز و پیشرفته است. اگر تاکنون نرم‌افزاری با این قابلیت‌ها را آن هم بصورت یکپارچه در ذهن خود تصور می‌کردید، مطمئن باشید که تصور شما به واقعیت تبدیل می‌شود اگر به شرکت پیشگامان آسیا و نرم‌افزار یکپارچه مدیریت ناوگان آن اعتماد کنید. اعتقاد ما در گام اول برای همراهی با شما شفاف سازی در خصوص راه‌حلی است که تدارک دیده‌ایم.
به شما و آینده‌نگری‌تان اطمینان داریم.

برچسب ها
در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست