زمان مطالعه : 5 دقیقه

شهرهای پر ترافیک، حوادث و بحران‌های متعدد؛ از آتش‌سوزی‌های کوچک و بزرگ تا فعالیت‌های امدادی برای نجات افراد در حوادث گوناگون، تصادفات، خرابی لوله‌های آب، گاز،….. همه این‌ها تصویری کوچک از وضعیت شهرهای پر جمعیت است که رخ دادن هر یک از این حوادث غیر قابل پیش‌بینی و نیازمند  خدمت‌رسانی سریع است.

مسلما ماموران امداد و عملیات در قالب ارگان‌های مختلف اداره برق، گاز، آب، اورژانس و … وظیفه سنگینی را بر عهده دارند. وظیفه‌ای که در برخی موارد هر لحظه‌اش با حیات یک انسان برابری می‌کند.

اما آیا در این دنیای پیشرفته از لحاظ فناوری، همچنان همانند گذشته باید عمل کرد؟ مسلما جواب خیر است. برای شفاف‌تر شدن موضوع از زاویه دیگری به موضوع نگاه می‌کنیم: تصویرسازی یک بحران.

تصویرسازی بحران های امدادی و عملیاتی- پیشگامان آسیا

تصویر سازی بحران از خیال تا واقعیت؛ چالش‌ها

تصور کنید آپارتمان چندین طبقه مسکونی و یا تجاری که بدلیل سهل‌انگاری ساکنین و فرسوده بودن تجهیزات دچار آتش سوزی می‌شود. موضوعی که متاسفانه در اکثر شهرهای ما دور از ذهن نیست. ساختمان‌هایی که انسان‌ها از بزرگ و کوچک در آن سکنی گزیده‌اند و یا مشغول کسب و کار هستند. ساختمان‌هایی که بجز حیات انسان، سرمایه یک عمر زندگی و فعالیت یک خانوار را در خود جای داده‌اند. حال در صورت بروز حادثه آتش سوزی، عکس العمل سریع خودروهای امدادی مهمترین اولویت است.

اگر فعالیت امداد بصورت سنتی انجام پذیرد، پس از دریافت اطلاعات حادثه و اعلام به خودروی مربوط، راننده مسیر پیش رو تا محل حادثه را بر اساس فرضیات قبلی و تجربه خود انتخاب می‌کند. حال سوال اینجاست:

  •  آیا تجربه و فرضیات همواره قابل اطمینان هستند؟
  • آیا راننده قادر به پیشگویی مسیری است که هم اکنون حسب اتفاق خودرویی در آن دچار خرابی شده است و ترافیک سنگینی حکمفرماست؟
  • اصلا به فرض کم تردد بودن مسیر، مرکز کنترل چگونه می‌تواند عملکرد صحیح آغاز وپایان ماموریت را کنترل کند؟

آنچه در یک دید می‌توان مشاهده کرد، خطای انسانی و تخلفات احتمالی است که در هر حالتی غیر قابل پیش بینی و غیر قابل کنترل از راه دور در یک سیستم سنتی و غیر هوشمند می‌باشد. بلی…دنیای امروز نیازمند مدیریت هوشمندانه با بکارگیری نرم‌افزارهای مرتبط بعنوان یک راه‌حل ضروری است.

مدیریت هوشمند ناوگان خودروهای امدادی و عملیاتی: راه‌حل‌ها

حال پس از تصویرسازی بحران، نگاهی جامع به تاثیر هوشمندسازی ناوگان در این میان بیندازیم. توجه به هر یک از این راه‌حل‌ها عمق سهولت فعالیت، کاهش هزینه‌ها و در مواقع حاد برابری با نجات حداکثری افراد در یک بحران و حادثه شهری است:

  • هوشمندسازی، زمان انجام ماموریت‌ها یامدادی و عملیاتی را به حداقل ممکن می‌رساند.
  • هوشمندسازی، امکان پیش‌بینی مسیر بهینه و کم تردد را فراهم می‌سازد.
  • هوشمند سازی ناوگان موجب می‌شود تا مرکز کنترل در حین عملیات نظارت حداکثری بر فعالیت ناوگان اعزامی را داشته باشد.
  • هوشمندسازی ناوگان، فرایندهای سازمانی، آگاهی از حادثه تا اعزام و انجام ماموریت را کاهش می‌دهد.

راه‌حل پیشنهادی ما برای هوشمندسازی ناوگان خودروهای امدادی و عملیاتی

اگر تا به این مرحله تصمیم اولیه برای هوشمندسازی ناوگان را مد نظر قرار داده‌اید، حال در اینجا نیاز به انتخاب شرکت ارائه دهنده راه‌حل هستید. مسلما  نرم‌افزارهای متعددی در این راستا در بازار با ویژگی‌ها و مشخصات متفاوت وجود دارند. ما در این بخش پکیج پیشنهادی خود را به شما بعنوان مدیر ناوگان و یا کارشناس تصمیم‌ساز ارایه می‌دهیم. پس کمی تامل کنید.

هوشمندسازی مدیریت ناوگان عملیات و امداد- پیشگامان آسیا

الف-پیش‌بینی هوشمندانه و بهینه مسیر اعزام به ماموریت

مهم‌ترین چالش پیش‌روی خودروهای امدادی و عملیاتی، همان‌طور که قبلا اعلام شد، زمان است. نرم‌افزار شرکت پیشگامان آسیا به شما این امکان را می‌دهد که سناریوهای مختلف مسیر حرکتی بر حسب مسافت و ترافیک در اختیار قرار گیرد و سپس مناسب‌ترین آن انتخاب و به راننده اعلام شود.

ب-ردیابی و مدیریت آنلاین ماموریت خودروی امدادی و عملیاتی در مسیر

مرکز کنترل بصورت لحظه‌ای امکان ردیابی و کنترل آنلاین موقعیت خودرو حین عملیات را خواهد داشت تا از هر گونه خطای احتمالی و تخلف وی در خصوص دستورات اعلامی در مسیر حرکتی آگاه شود. ضمن اینکه امکان برقراری ارتباط دو طرفه با راننده و رد و بدل کردن اطلاعات کنترل ماموریت در حداکثر بهره‌وری را فراهم می‌آورد.

ج-مدیریت تعمیر و نگهداری خودرو، جلوگیری از خرابی احتمالی

مسلما تصور اینکه خودروی ناوگان در حین عملیات دچار خرابی ناشی از کارکرد نامتعارف قطعات شود، برای مدیر ناوگان تاسف آور است. فعالیت پیشگیرانه سامانه هوشمند ناوگان حمل و نقل این امکان را فراهم می‌سازد که طبق یک برنامه‌ریزی مدون قبلیف قطعات و یا فعالیت‌های مرتبط با نگهداری و تعمیر خودرو از قبل پیش بینی شوند. بعنوان مثال در صورتی که قطعات و یا نکته‌ای در خودرو نیازمند تعویض، تعمیر و یا بازرسی باشد، پیش از زمان مورد نظر (که از قبل در سیستم تعیین شده) به مدیر مرکز و راننده اطلاع لازم داده می‌شود. بدین شکل سلامت خودروی اعزامی به ماموریت از قبل کنترل شده و تخت نظارت خواهد بود.

د-مدیریت پرسنل و کنترل اعزام به ماموریت

در اختیار داشتن چندین خودروی عملیاتی و امدادی نیازمند کنترل و نظارت بویژه در ماموریت‌های با درجه بحران و اهمیت پایین‌تر است. با سامانه هوشمند مدیریت ناوگان پیشگامان آسیا، شما قادر خواهید بود زمان شروع و پایان ماموریت را کاملا در سامانه مشاهده کنید. ضمن اینکه زمان توقف خودرو در حین عملیات، مسافت طی شده و کارکرد پرسنل بصورت مدون در اختیار مدیر مربوط خواهد بود. امکان گزارش‌گیری‌های مختلف بر اساس خودرو و اتصال با نرم‌افزار حقوق و دستمزد، با هدف تعیین پاداش یا موارد مرتبط مالی، مزیتی است که یکپارچگی سامانه برای مدیریت فراهم می‌آورد.

برایند کلی هوشمندسازی ناوگان خودروهای امدادی و عملیاتی برای سازمان

مدیریت امداد و اتفاقات با راه‌حل‌های نرم‌افزار پیشگامان آسیا

موارد اشاره شده ضمن اثرگذاری در خدمت‌رسانی برای شهروندان، تاثیرات مهمی نیز در کاهش هزینه‌های سازمانی دارد. تردد در مسیرهای کم ترافیک، کنترل فعالیت خودروها و جلوگیری از تخلفات احتمالی همگی در بهینه‌سازی مصرف سوخت خودرو و در نتیجه کاهش هزینه‌های سازمانی نقش دارد. موضوعی که بصورت کامل در سامانه هوشمندسازی بر حسب میزان مصرف سوخت خودرو بطور کامل قابل مشاهده است.

در کنار آن مدیریت بهینه تعمیر و نگهداری خودروها، حفظ منابع سرمایه‌ای (خودرو) و ارتقای سلامت و ایمنی آنها را بدنبال دارد. نکاتی که در نهایت بهره‌وری کلی فعالیت‌های سازمانی را در پی خواهد داشت.

ضرورت غیر قابل چشم پوشی است؛ اما با تامل انتخاب کنید

آنچه در این مرحله مشخص است ضرورت حرکت به سمت هوشمندسازی برای ناوگان خودروهای امدادی و عملیاتی است. اما پس از تفهیم ضرورت و آشنایی با اصول اولیه هوشمندسازی، ما در کنارتان هستیم تا با تامل و تفکر عمیق متناسب با زیر ساخت‌های موجودتان همراهتان باشیم.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up