1. خانه
  2. وبلاگ
  3. اخبار فناوری
  4. قبل از خرید ماشین‌های الکتریکی باید چه سوالاتی پرسید؟

قبل از خرید ماشین‌های الکتریکی باید چه سوالاتی پرسید؟

بدون دیدگاه
5/5 - (1 امتیاز)
زمان مطالعه : 5 دقیقه

این روزها، با پیشرفت تکنولوژی و حرکت سریع آن، روند تولید خودروهای برقی یا الکتریکی نیز روند رو به رشدی به خودش گرفته است و در حال کسب سهم بیشتری از بازار است. اما هنوز برای خیلی از افراد و سازمان‌ها ابهاماتی زیادی در این زمینه‌ وجود دارد و نمی‌دانند که آیا اقدام به خرید ماشین یا خودروی الکتریکی به جای خودروی بنزینی یا گازی انجام دهند یا این کار را انجام ندهند؟

به همین دلیل و برای رفع این ابهامات، در این مقاله قصد داریم، سوالات مهم در مورد خودروهای الکتریکی را به صورت خلاصه و مفید پاسخ دهیم تا بتوانید به خوبی تصمیم بگیرید و بین خرید خودروی الکتریکی یا نخریدن آن برای ناوگان حمل و نقل تصمیم‌گیری کنید.

سهم خودروهای الکتریکی در حمل و نقل در حال حاضر چقدر است؟

در سال جاری میلادی روند فروش خودروهای برقی روند رو‌به رشدی به خودش گرفت و از 2.6  درصد به میزان 4.3 درصد افزایش یافت. اما باز هم سهم این خودروها در ناوگان حمل و نقل شرکت‌های مختلف، به ویژه برندهای ایرانی بسیار ناچیز بود. طبق پیش‌بینی‌ها تعداد خودروهای الکتریکی در سال 2028 به 2.9 میلیون یا به عبارتی دیگر 35 درصد می‌رسد که افزایش بسیار زیاد تولید این خودروها و استفاده از آن‌ها را به خوبی نمایش می‌دهد.

اما سوالی که ممکن است، ذهن شما را در حال حاضر مشغول کند، تفاوت بین خودروهای الکتریکی و هیبریدی است؟

با ما همراه باشید تا در قسمت بعد به آن پاسخ دهیم.

خودروهای الکتریکی و هیبریدی چه تفاوتی دارند؟

در هنگام انجام کار خودروهای الکتریکی، نیروی باتری به انرژی الکتریکی تبدیل می‌گردد؛ در واقع در این نوع ماشین‌ها، موتور الکتریکی به جای موتوری احتراق داخلی یا ICE خودروهای بنزینی یا گازی قرار گرفته است. برای شارژ مجدد خودروهای الکتریکی نیاز است که به یک منبع تغذیه الکتریکی متصل شوند.

خودروهای هیبریدی از چه انرژی برای حرکت استفاده می‌کنند؟

خودروهای هیبریدی در لحظه می‌توانند از دو انرژی الکتریکی و فسیلی حاصل از سوختن  گاز استفاده کنند. استفاده از موتور الکتریکی در کنار موتور گازی جهت کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های مربوط به آن است. شارژ خودروهای هیبریدی از طریق تبدیل انرژی حرارتی تولید‌شده در هنگام ترمز به انرژی الکتریکی صورت می‌گیرد.

البته باید بدانید که به طور کلی ما دو نوع خودروی هیبریدی داریم. خودروهای هیبریدی HEV یا بدون پلاگین و خودروهای PHEV یا خودروهای هیبریدی به همراه پلاگین، این دو نوع هستند. پلاگین‌ها پیشرانه‌های برقی بزرگی هستند که می‌توانند برق کل خودرو را تامین کنند.

در HEV ها این پیشرانه‌ها حضور ندارند و منبع شارژ انرژی حاصل از ترمز خودرو است، اما در PHEV ها پلاگین‌ها منبع اصلی شارژ هستند و انرژی حاصل از ترمز، یک منبع تغذیه کمکی به شمار می‌آید. باتری نوع اول نیز به طور معمول از خودروهای نوع دوم کوچکتر است.

تفاوت اصلی خودروهای هیبریدی و برقی چیست؟

براساس توضیحات گفته شده، تفاوت این دو در نحوه‌ی تأمین انرژی الکتریکی موردنیاز برای حرکت در جاده است و تفاوت بارز دیگری وجود ندارد.

 

استفاده خودروهای الکتریکی اقتصادی است؟

این یکی از مهم‌ترین سوالاتی است که مدیران شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف در هنگام تصمیم‌گیری از خودشان و مجموعه همراهشان می‌پرسند. در ابتدای امر، به نظر می‌رسد که هزینه خرید خودروهای الکتریکی و استفاده از آن‌ها زیادتر از دیگر از ماشین‌ها است. در مورد خرید ابتدایی آن‌ها این موضوع درست است، اما در مورد نگهداری از آن‌ها این مورد به طور کلی رد می‌شود و هزینه‌ی نگهداری این خودروها نسبت به جایگزین‌های دیگر بسیار کم‌تر است.

دولت‌ها برای رواج استفاده از خودروهای الکتریکی و جلوگیری از آلودگی شهرها، مشوق‌های مالیاتی و مالی بسیاری را در نظر می‌گیرند. وجود این مشوق باعث کاهش قابل‌توجه هزینه‌های شما می‌گردد و خرید تعداد زیاد این خودروها را مقرون به صرفه می‌کند. هزینه شارژ خودروهای الکتریکی نیز نسبت به دیگر خودروها بسیار کم‌تر است، به طوری که برای هر بار پر‌کردن باتری این خودروها، تنها نیاز است تا نصف مبلغ مربوط به هزینه‌ی بنزین را پرداخت کنید که از نظر اقتصادی بسیار به صرفه و کمک‌کننده است.

با توجه به مطالب گفته‌شده نتیجه می‌گیریم، اگر سازمان برای خرید ماشین الکتریکی اقدام کند، در واقع مبلغ زیادی از هزینه‌ی خودش را کم می‌کند و می‌تواند از آن برای مصارف دیگر به خوبی استفاده کند.

کیفیت قطعات خودروهای الکتریکی چگونه است؟

کیفیت قطعات خودروهای الکتریکی نیز در هنگام خرید آن‌ها مهم است و یکی از فاکتورهای اساسی به شمار می‌آید. زیرا این خودروها از فناوری‌های جدید استفاده می‌کنند که کامل نیستند و می‌توانند در هنگام کار به دیگر قطعات صدمه بزنند. یکی از این فناوری‌ها، ذخیره انرژی ترمز است، استفاده از این فناوری در خودروهای الکتریکی سبب می‌شود تا میزان سایش لنت‌ها افزایش یابد، بنابراین باید از لنت‌های با کیفیت و مقاومت بیشتری در این ماشین‌ها استفاده کرد تا بتوانند مسافت کافی را با لنت‌های خودشان طی نمایند.

باتری‌های این خودروها، نیز بخش مهم بعدی هستند، کیفیت باتری‌ها باید بالا باشد تا ماندگار خوبی داشته باشند. خوشبختانه، اکثر خودروهای برقی تولید‌شده دارای چنین مشخصه‌ای هستند و باتری آن‌ها می‌تواند به مدت 8 سال یا بیشتر بدون نیاز به تعویض کار کند و مشکلی نداشته باشد.

بنابراین، می‌توان گفت که کیفیت قطعات این خودروها نسبت به ماشین‌های بنزینی نیز بهتر است و نیازی به نگرانی نیست.

رانندگان شما جهت استفاده از خودروهای الکتریکی نیاز به آموزش دارند؟

رانندگان خودرو، بخش مهمی از ناوگان حمل و نقل هستند که باید در نظر گرفته شوند. به همین دلیل در هنگام تصمیم‌گیری برای خرید ماشین الکتریکی باید بررسی کرد که آیا رانندگان ناوگان برای استفاده از این خودروهای نیاز به آموزش دارند یا خیر؟

به طور معمول این خودروها نسبت به ماشین‌های بنزینی و گازی سنگین‌تر هستند. به همین دلیل نیاز است تا رانندگان آن‌ها را حتما تست کنند تا بتوانند نسبت به رانندگی با آن‌ها نظر بدهند. به همین دلیل جواب این سوال به رانندگان شما و سطح رانندگی آن‌ها بستگی زیادی دارد و نمی‌توان برای همه‌ی شرکت‌ها یا سازمان‌ها، جواب یکسان داد.

میزان مسافت طی‌شده توسط  رانندگان شما چقدر است؟

رانندگان شرکت‌هایی که مسافت زیادی طی می‌کنند، به احتمال زیاد نمی‌توانند از این خودروها استفاده کنند، زیرا با چالش شارژ رو‌به‌رو می‌شوند. اما شرکت‌هایی که مسافت طی‌شده توسط آن‌ها کم‌تر است، می‌توانند بهره‌ی زیادی از این خودروها ببرند، زیرا با یکبار شارژ قادر به طی‌کردن مسافت زیادی هستند و هزینه‌های آن‌ها نیز کاهش قابل‌توجهی خواهد داشت.

در هنگام استفاده باید در نظر داشته باشید، در ماه‌های سرد سال، میزان شارژ بیشتری مصرف می‌گردد و در ماه‌های گرم میزان مصرفی شارژ بسیار کم‌تر است. برای شارژ‌شدن خودروهای برقی نیاز به زمان است و باید این را مورد توجه داشته باشید.

آیا ایستگاه‌های شارژ مناسب در منطقه‌ی شما وجود دارد؟

ایستگاه شارژ مهم‌ترین نکته در تصمیم‌گیری در این زمینه است. تعداد ایستگاه‌های شارژ در ایران و کل جهان زیاد نیست، به همین دلیل اگر قصد تغییر کلی ناوگان حمل و نقل به خودروهای برقی را دارید، باید در این تصمیم تجدید نظر کنید و یا به جای خودروهای تمام الکتریکی، از خودروهای هیبریدی HEV استفاده کنید که علاوه بر موتور الکتریکی موتور برقی نیز دارند و برای شارژ شما را با مشکل خاصی رو‌به‌رو نمی‌کنند.

استفاده از ماشین‌های الکتریکی را جدی بگیرید

خودروهای الکتریکی، در حال حاضر سهم کمی از ناوگان حمل و نقل سازمان‌ها دارند، اما این سهم در آینده نزدیک بیشتر می‌شود. به همین دلیل لازم است که مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها استفاده از ماشین الکتریکی را جدی بگیرند و برای تغییر به سمت آن‌ها برنامه‌ریزی کنند.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست