یکی از اصلیترین مواردی که مدیران در حمل و نقل جادهای با آن رودرو هستند، توجه به ارتقای بهرهوری حمل بار، تامین ایمنی و حفظ سرمایه خود در حین ماموریت است. آنچه روند کنونی نشان میدهد، سیستمهای سنتی مدیریتی جای خود را به نرمافزارهای هوشمند داده اند و در این بین فناوری اطلاعات چنان با ابعاد مختلف فرایندهای سازمان حمل بار گره خورده است که چشم پوشی در بکارگیری آن میتواند معادل تحمیل خسارتهای زمانی و حتی مالی شود. شاید در ابتدا پرداختن به چالشهای این موضوع تا حد زیادی اعلان هشداری به مدیران و سرپرستان فعال در حمل و نقل جادهای باشد که با پرداختن و توجه بیشتر به آنها در جهت تسهیل فعالیتها و رفع مشکلات بدرستی اقدام نماید. اما مشکل کجاست و راهکار چیست؟
در ابتدا نظری میاندازیم با مشکلات روزمرهای که مدیران ناوگان در حمل و نقل جادهای با آن روبرو هستند.
چالشهای مدیریت ناوگان حمل و نقل جادهای
جهت کنترل بهتر، نظارت بر نحوه حمل و نقل و انجام ماموریتهای جادهای، استفاد از سیستمهای هوشمند یکی از اولویتهاست. این فعالیت با برنامهریزی دقیقتر فرایند حمل و نقل، انجام تصمیمات دقیقتر و صحیحتر توسط مدیر ناوگان بویژه از طریق در دسترس قرار دادن اطلاعات را فراهم میسازد. اما چالشهای عمدهای که در صورت نبود یک سیستم هوشمند گریبانگیر مدیریت و پیمانکار مربوط میشود، حتی در کوچکترین بخشها تا حدی میتواند بهرهوری کل ناوگان را کاهش دهد که توجه به آنها نیاز اصلی یک مدیر آیندهنگر است. کافی است به بخشی از این چالشها توجه کنید:
- عدم آگاهی از وضعیت لحظهای خودرو در جاده
- عدم کنترل بر رفتارهای پرریسک رانندگان
- نبود یک سیستم تعمیر و نگهداری پیشبینی کننده و خرابی خودرو در حین مامورست
- عدم تردد خودرو در مسیرهای مجاز و از پیش تعیین شده
- عدم امکان نظارت بر وزن بار در حین مسیر
- دیر رسیدن محموله به مقصد بدلیل نداشتن یک مسیر بهینه برای تردد
راهکار چیست؟ چگونه میتوان این چالش را برطرف یا حداقل کرد؟
هر یک از موارد فوق و عدم توجه به برنامهریزی جهت پیشبینی و رفع آنها میتواند بار هزینهای، زمانی و در نتیجه خسارتی عمده بر حمل و نقل بار در جادهها داشته باشد. اما خوشبختانه در سیر تحولی فناوری مبحث هوشمندسازی و ترکیب آن با فناوری اطلاعات توانسته است راهکارهایی در این خصوص به مدیران ارایه دهد. اما این فعالیت چگونه در تبدیل یک ناوگان حمل و نقل سنتی به سازمانی سیستماتیک و هوشمند کمک میکند؟ راهکارهایی که شرکت پیشگامان آسیا برای شما در نظر گرفته است، منطبق با فناوری روز و همراستا با آنچه شما بعنوان مدیر ناوگان از یک سیستم بروز انتظار دارید.
هوشمندسازی مسیر و محدوده تردد ناوگان حمل و نقل جادهای
در مسیر تحول کالا به مقصد یکی از نکات مهم تحویل به موقع محموله است. بویژه هنگامی که بار، محمولهای از مواد فسادپذیر و یا ارزشمند باشد. در هر حالت رعایت زمان پیشبینی شده برای این منظور نقشی تاثرگذار در حفظ سرمایه ارزشی و همچنین رضایت کارفرما در مقصد دارد. مسلما هیچ مدیر ناوگانی نمیخواهد بار هزینهای مازادی بدلیل پرت زمانی در حین مسیر داشته باشد. یکی از دلایل این وضعیت عدم توجه به مسیر پیشبینی شده قبلی توسط مدیر است.
سامانههای هوشمند مدیریت ناوگان این امکان را فراهم میکند که در صورت عدول راننده از مسیر تعیین شده اعلان لازم به راننده ارایه شود تا نسبت به اصلاح آن اقدام نماید. این فعالیت تردد در محدوده مجاز بصورت مستقیم منطبق با برنامهریزی انجام شده و زمان مد نظر برای تحویل کالا در مقصد است. ضمن اینکه ارتباط دو جانبه راننده و مدیریت هر گونه مشکل احتمالی را بصورت فعالانه اعلام و برطرف می نماید.
هوشمند سازی ناوگان حمل و نقل جادهای و تحلیل رفتار راننده
هیچ مدیر ناوگانی بدنبال این نیست که رانندگانی با رفتارهای پر خطر را استخدام کند. زیرا تحویل در زمان مشخص و حفظ امنیت محموله بصورت مستقیم با نحوه رفتار راننده در ارتباط است.
سامانه هوشمند طراحی شده توسط شرکت پیشگامان آسیا این امکان را برای ناظر و مدیر مجموعه فراهم میسازد تا مواردی چون شتاب شدید، ترمزهای ناگهانی، عبور از محدوده سرعت مجاز و یا حتی صحبت بیش از اندازه با موبایل حین ماموریت را بصورت لحظهای و آنلاین ارزیابی و در صورت نیاز هشدار لازم را به راننده ارسال نماید. کلیه این تخلفات که تامین کننده امنیت محموله است در پرونده راننده مستندسازی شده و موارد تنبیهی در صورت نیاز در قالب عملکرد وی اعمال میشوند.
هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل جادهای و کنترل وزن بار و تامین ایمنی
اینکه در حین مسیر ماموریتی خودروی حمل بار، چه اتفاقاتی در خصوص محموله میافتد، نکتهای نیست که از طریق سیستمهای سنتی قابل رصد باشد. بارها پیش آمده که تخلفاتی نظیر کاهش و سرقت بار حین مسیر اتفاق بیفتد. موردی که بصورت مستقیم با حجم ارزشی کالا در ارتباط است. در سامانه هوشمند طراحی شده توسط شرکت پیشگامان با استفاده از سنسورهای حمل بار و برقراری ارتباطات لازم با مرکز میتوان وزن آنرا بصورت مداوم ارزیابی کرد. این امر خود مانع از ایراد خسارات احتمالی ناشی از تخلفهای راننده و یا سرقتهای حین مسیر میشود. ضمن اینکه در اینجا سیستم ردیابی قادر به ارایه اطلاعات موقعیت مکانی، زمان بارگیری و یا تخلیه بار در حین مسیر است. یعنی نظارتی چند جانبه برای تحویل بار به مقصد.
هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل جادهای و جلوگیری از خرابی ناخواسته خودرو حین ماموریت
خرابی ناخواسته خودرو در مسیر جاده یکی از چالشهای بزرگ مدیریت ناوگان و راننده است. مسلما هر دو بدنبال سفری ایمن و بدون مشکل هشتند. اما هوشمندسازی در اینجا چگونه به کمک میآید؟ اگر سامانهای در اختیار داشته باشید که زمان تعویض قطعات بر حسب مسافت و کارکرد را ثبت و مستند داشته باشد، احتمال خرابی ناشی از عدم انجام تعمیرات به موقع به حداقل میرسد.
نرمافزارهای هوشمند ناوگان حمل و نقل به شکلی طراحی شده اند که پیش از انجام ماموریت راننده و مسئول مربوط از کم و کیف عمر قطعات و نیاز آنها به تعویض یا تعمیر مطلع شده و پیش از انجام حمل بار به مقصد، موارد را برطرف میسازد. این موضوع سلامت خودرو را تا بالاترین سطح ممکن تامین مینماید و خیالی آسوده برای مدیریت فراهم میکند.
پیش بسوی نرمافزارهای یکپارچه و هوشمند در حمل و نقل جادهای
موارد اشاره شده تا به این نقطه، بخشی از دغدغهای مدیران ناوگان در حمل و نقل جادهای بود. افرادی که با تعدد خودروها و ضرورت حفظ امنیت ناوگان در ماموریتهای خود نیازمند تدوین برنامهای یکپارچه و بهرهور هستند. شرکت پیشگامان آسیا همراه شما از ابتدای مسیر تا مقصد تحویل بار است تا با ارایه نرمافزارهایی قدرتمند، یکپارچه و هوشمند، سرمایه شما را به حداکثر سطح ایمنی برساند. اگر بدنبال نوآوری و فناوری بروز هستید، کافی است یکبار دست خود را در دستان ما بگذارید.