۳ راهکار تاثیر گذار مدیریت ناوگان در بهبود لجستیک سازمان

بدون دیدگاه
5/5 - (1 امتیاز)
زمان مطالعه : 3 دقیقه

لجستیک، اکوسیستم بزرگی از زنجیره تامین، نرم‌افزارها و خدماتی است که به صورت هماهنگ در کنار هم فعالیت می‌کنند تا کالاها را در حداکثر ممکن سریع و به شکل مقرون به صرفه به مشتریان تحویل دهند. در این میان نیاز است تا کلیه فعالیت‌ها از مدیریت موجودی تا امنیت داده‌ها و ارزیابی ریسک به شکل هوشمندانه‌ای نظارت شوند. اما معمولا واحدهای لجستیک سازمان‌ها داده‌های با کیفیتی را برای تصمیم‌گیری‌های تجاری و هوشمندانه در اختیار ندارد که این موضوع می‌تواند فرایندهای مدیریتی را با مشکل مواجه کند. استفاده از سیستم‌های مدیریت ناوگان یکی از روش‌هایی است که می‌تواند در این مسیر کمک کننده باشد. اما این سیستم‌ها چگونه در بهبود عملکرد واحد لجستیک تاثیرگذار هستند؟ در این مطلب سه روش تاثیرگذاری سیستم‌های مدیریت ناوگان در لجستیک را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

۱. ردیابی موثر موقعیت مکانی کالا

سیستم‌های مدیرت ناوگان از دو فناوری عمده تلماتیک و GPS برای هدایت و نظارت بر فرایند حمل کالا استفاده می‌کنند. بکارگیری دستگاه‌های مجهز به این دو فناوری در وسائل نقلیه ناوگان امکان ردیابی آن‌ها در هر زمان را برای واحد لجستیک سازمان فراهم می‌کند. فناوری GPS باعث بهبود مصرف سوخت، افزایش ایمنی راننده، تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و کاهش هزینه‌های بیمه به دلیل افزایش امنیت حمل کالا می‌شود. از طرفی بکارگیری تلماتیک در زنجیره لجستیک با ارائه تجزیه و تحلیل های مختلف از جمله میزان مصرف سوخت و ارزیابی رفتار راننده نقش مهمی در بهبود اقتصاد حمل کالا و تضمین تحویل سالم آن به مشتریان دارد. در حقیقت مجموعه داده‌هایی که از این طریق در اختیار مدیریت قرار می‌گیرد، در نهایت با جلوگیری از کاهش ریسک رانندگی و فعالیت‌های پر خطر راننده افزایش ایمنی را در زنجیره لجستیک باعث می‌شود.

۲. گزارش‌های آماری مفید برای تحلیل عملکرد ماموریت‌های حمل کالا

در صورت استفاده از سیستم‌های مدیریت ناوگان، مدیر واحد بعد از هر ماموریت گزارشی از شاخص‌های مهم مانند میزان مصرف سوخت، رفتار راننده، زمان ماموریت و کلیه چالش‌های موجود در مسیر را در اختیار خواهد داشت. این گزارش‌ها بر حسب دوره‌های زمانی مختلف قابل دستیابی است. بنابراین می‌توان پیشرفت شرکت را بررسی کرد و از آن برای افزایش بهره‌وری و حرکت رو به جلو استفاده کرد. ضمن اینکه سطح امنیت حمل کالا با تمرکز بر نحوه رفتار راننده در کل زنجیره تامین و حمل کالا کاملا قابل ارزیابی است. به این شکل می‌توان نقاط چالش برانگیز امنیتی در زنجیره لجستیک را شناسایی کرد و در جهت بهبود و رفع آن گام برداشت.

۳. نظارت و مدیریت بهتر هزینه‌ها در واحد لجستیک

یکی از بزرگترین چالش‌ها در لجستیک سازمان‌ها، بودجه بالای مورد نیاز آن‌ها است. بیشتر سازمان‌ها برای انجام بهینه فرایند، مقدار قابل توجهی از بودجه کل را به واحد لجستیک اختصاص می دهند. بنابراین پیگیری نحوه استفاده از این بودجه در واحد مربوط با هدف نظارت بهتر بر عملکرد آن ضروری است. به عنوان مثال بسیاری از واحدهای لجستیک سازمان‌ها با شرکت‌های خدمات بیمه همکاری می‌کنند که در عین ضروری بودن ممکن است هزینه بالایی را نیز برای سازمان به دنبال داشته باشند. استفاده از سیستم‌های مدیریت ناوگان و ادغام آن با نرم افزارهای لجستیک این امکان را فراهم می‌کند که بتوان با ورود ریز هزینه‌های انجام شده در قالب برون سپاری یا مواردی که در بخش‌های مختلف سازمان هزینه شده است، در طول زمان آن‌ها را به طور کامل ردیابی کرد. به این شکل با استفاده ازسیستم طراحی شده نحوه هزینه کردن بودجه سازمان برای بخش‌های مختلف واحد لجستیک به راحتی و کاملا شفاف مشخص است. علاوه بر این مدیران می‌توانند در خصوص اینکه آیا این نوع سرمایه‌گذاری منطقی است یا خیر، تصمیم‌گیری کنند.

نحوه یکپارچه‌سازی سیستم‌های مدیریت ناوگان با نرم‌افزار لجستیک چگونه است؟

یکپارچه‌سازی سیستم‌های مدیریت ناوگان با نرم افزارهای لجستیکی به دو شکل زیر قابل انجام است:

۱. استفاده از ابزارهای یکپارچه‌سازی تحت وب: یکی از ساده‌ترین و متداول‌ترین روش‌ها برای این کار به حساب می آید.هزینه کم، سادگی کاربرد و قابلیت انطباق با تغییرات از مزایای این روش به حساب می‌آید.

۲. یکپارچه‌سازی با نرم‌افزارها و برنامه‌های شخص ثالث (third party): در این حالت اتصال و ادغام این دو سیستم با برنامه‌های جانبی و مجزا از دو نرم افزار مدیریت ناوگان و لجستیک انجام می‌گیرد. این فرایند پیچیده‌تر است و برای پیاده‌سازی آن باید هزینه بیشتری اختصاص داد. با این حال عملکرد بالاتر و  انعطاف‌پذیری بیشتری دارد.

سیستم‌ مدیریت ناوگان پادشاه ارائه داده‌های با کیفیت برای لجستیک سازمان‌ها

مدیران لجستیک سازمان‌ها با در اختیار داشتن داده‌های با کیفیت می توانند تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه‌تری را داشته باشند. استفاده از سیستم‌های مدیریت ناوگان و ادغام آن با نرم‌افزارهای لجستیکی یکی از راهکارهایی است که می‌تواند بهبود عملیات این واحد را به دنبال داشته باشد. با استفاده همزمان از این دو سیستم دیگر نباید نگران محدودیت‌های اطلاعاتی در زنجیره لجستیک باشیم. فرایند ارزیابی و نظارتی دقیق بر رفتار راننده، مصرف سوخت، زمان‌های تاخیر در ماموریت حمل کالا و نحوه هزینه شدن بودجه اختصاصی به واحد همگی نکاتی هستند که در نهایت بهبود کلی عملکرد را به دنبال دارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید با کارشناسان شرکت پیشگامان آسیا در تماس باشید.

مرجع:

gofleet

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up