1. خانه
  2. وبلاگ
  3. مقالات ردیابی خودرو
  4. کاربرد دیسپاچینگ مدیریت ناوگان حمل و نقل و تاثیر آن در بهره‌وری

کاربرد دیسپاچینگ مدیریت ناوگان حمل و نقل و تاثیر آن در بهره‌وری

بدون دیدگاه
5/5 - (2 امتیاز)
زمان مطالعه : 5 دقیقه

دیسپاچینگ مدیریت ناوگان نوعی نظارت و مدیریت خودروهای اعزامی به ماموریت حمل و نقل کالاست. با این فعالیت نظم و هماهنگی بین مرکز کنترل و خودروی اعزامی به ماموریت برقرار می‌شود که در نتیجه آن زمان و هزینه ارسال کالا به مقصد در حالت بهینه خود مدیریت می‌شود.

در دیسپاچینگ مدیریت ناوگان حمل و نقل، مرکز کنترل با پیدا کردن نزدیکترین خودرو به مقصد و اطلاع رسانی آن به راننده فرایند تحویل کالا را مدیریت می‌کند. کلیه مراحل زمان تحویل کالا به مشتری، زمان آغاز و پایان ماموریت تحویل کالا، فرایند انجام ماموریت و نظارت و مونیتورینگ کل مسیر ماموریت جزیی از دیسپاچینگ مدیریت ناوگان محسوب می‌شوند.

دیسپاچینگ مدیریت ناوگان و تاثیر آن بر بهره‌وری

دیسپاچینگ بر بهره وری مدیریت ناوگان تاثیرگذار است

دیسپاچینگ در صنایع مختلف نظیر حمل و نقل محصولات و کالاهای تولیدی، مواد غذایی، مواد دارویی و بهداشتی تاثیری مهم دارد و به نوعی راه‌حلی با اهمیت در جهت تحویل بهینه کالا به مقصد محسوب می‌شود. در این فرایند وضعیت خودرو در هر نقطه‌ای که باشد بصورت کامل برای مدیر ناوگان مشخص است و در صورت ارسال کالا به یک نقطه مشخص مرکز کنترل می‌تواند نزدیکترین خودرو به مقصد را انتخاب و جهت دریافت کالا به محل اعزام نماید. مسیر بهینه نیز در حین ماموریت انتخاب و اطلاعات مسیر و مقصد کالا به راننده اعلام و ماموریت آغاز می‌شود. در طول مسیر حمل کالا کلیه اطلاعات مورد نیاز نظیر فاصله خودرو تا مقصد، سرعت خودرو  زمان تحویل به صورت کامل کنترل می‌شود.

اگر نگاهی به کل این فعالیت بیندازیم، دیسپاچینگ عاملی در جهت افزایش سرعت کارها  در نهایت افزایش تعداد ماموریت‌های کل ناوگان حمل و نقل می‌شود. برنامه‌ریزی و هماهنگی‌ها با استفاده از دیسپاچینگ راحت‌تر انجام گرفته و  برای بارگیری کالا لازم نیست از مبدا استقرار خودروها، یک خودرو خالی به محل اعزام شود. بلکه نزدیکترین خودرویی که در مسیر است به مقصد راهنمایی می‌شود. همان‌طور که مشخص است برایند این کار کاهش هزینه‌هایی نظیر مصرف سوخت، کاهش زمان تحویل کالا، رضایت مشتری و در نهایت بهره‌وری کل خواهد بود.

حال اگر بخواهیم این موضوع را در صنایع مختلف به تفکیک بیان کنیم، اهمیت فعالیت دیسپاچینگ بیشتر روشن خواهد شد.

1. دیسپاچینگ مدیریت ناوگان توزیع و پخش مواد غذایی

در شبکه توزیع کالای مواد غذایی، انتقال کالا با صرف کمترین هزینه و زمان و رعایت استانداردهای لازم یکی از ضروریات است. به عبارتی چابک سازی توزیع و حمل مواد غذایی نکته‌ای است که همواره مورد توجه و گوشزد مدیران ناوگان حمل و نقل بوده است. در دیسپاچینگ مدیریت ناوگان حمل این مواد، دیگر منتظر ورود خودروی خالی جهت اعزام به محل نمی‌شود، بلکه در صورتی که در مسیر حمل کالا به مقصد خودرویی خالی مشاهده نماید که در وضعیت مکانی و همچنین فنی مناسبی نسبت به مبدا بارگیری کالا باشد، پیام لازم را به راننده در محل ارسال می‌نماید و راننده به محض دریافت پیام، ماموریت خود را آغاز می‌نماید. این فعالیت موجب می‌شود که ریسک فساد مواد غذایی و خسارات وارده به آن به حداقل ممکن برسد و علاوه بر آن رضایت مشتری نیز تامین شود. ضمن اینکه مدیر ناوگان با دریافت گزارشات آنلاین از اطلاعات دمایی و شرایط نگهداری ماده غذایی در طول مسیر، می‌تواند کنترل و نظارت بهتری در جهت انجام ماموریت داشته باشد.

در این رابطه بخوانید : مدیریت ناوگان حمل و نقل شرکت های پخش و توزیع

2. دیسپاچینگ مدیریت ناوگان توزیع و پخش مواد دارویی و بهداشتی

در صنعت توزیع و پخش مواد دارویی و بهداشتی، دیسپاچینگ مدیریت ناوگان متمرکز بر حداقل کردن زمان سفر و بهینه کردن مسیر رساندن کالا به مقصد است. در این صنعت ضروری است مسیرهای بین مراکز توزیع بار و مصرف کننده (داروخانه‌ها) طوری طراحی شوند که ضمن رعایت محدودیت‌های زمانی، به کمتر کردن مسافت جهت انتقال کالا نیز توجه شود. به عبارت دیگر می‌توان اینطور گفت از آنجا که مواد حساس دارویی و بهداشتی دارای تاریخ مصرف هستند، بر حسب تاریخ تولید خود تا رسیدن به مصرف کننده نباید زمان زیادی صرف شود، سرعت عمل در توزیع و پخش آنها درجه بالایی از اهمیت دارد. از طرفی هر گونه اختلال در سیستم حمل و نقل یعنی از دست رفتن سرمایه و  نیاز به ساده‌سازی فرایند اولویت اصلی است.

دیسپاچینگ به مدیر ناوگان این کمک را می‌کند تا در فرایند حمل این مواد، برنامه‌ریزی لازم برای انتخاب و اعزام نزدیکترین خودرو به محل را به بهترین نحو انجام دهد. ضمن اینکه زمان انجام ماموریت را تعیین و به مشتری اعلام نماید. در طی این مسیر نیز مدیر ناوگان قادر خواهد بود تا اشراف کامل بر مسیر را داشته باشد تا در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی نظیر خراب شدن خودرو یا خراب شدن یخچال خودرو، تمهیدات لازم در جهت اعزام خودروی کمکی دیگر  در محدوده ماموریت به محل و تحویل ادامه فعالیت به خودروی دیگر را به انجام رساند. با استفاده از دیسپاچینگ همچنین می‌توان مسیریابی بهینه با در نظر گرفتن کمترین مسافت جهت حمل را با همراهی راننده به انجام رساند.

3. دیسپاچینگ مدیریت ناوگان توزیع کالاهای تولیدی

توزیع کالا و تحویل آن به مشتری برابر است با کمترین زمان تا رضایت مشتری در این خصوص تامین شود. شرکت‌های توزیع کالا که چندین راننده و وسیله نقلیه را در اختیار دارد، مدیریت اعزام آنها به نحوی که این محدودیت زمانی را رعایت نماید یک چالش است. مسلما در دنیای رقابتی بین شرکت‌های توزیع کالا، خدمات گیرندگان زمان را در اولویت اصلی خود جهت انتخاب لحاظ می‌کنند.

اما موضوع مدیریت اعزام وسایل نقلیه برای مدیر ناوگان چالش است که بصورت سنتی و دستی قابل اجرا نیست، بلکه نیاز به سامانه خاص خود را دارد.

دیسپاچینگ راه‌حلی است که با کمک به مدیریت در برنامه‌ریزی اعزام وسایل نقلیه تحت سرپرستی، نظم و هماهنگی در فعالیت خود را در حداقل زمان ممکن برقرار سازد. در این فرایند مدیریت با اطلاع کامل از موقعیت مکانی وسائط نقلیه تحت اختیار خود، توزیع کالا و انجام ماموریت را به خودرویی می‌سپارد که کمترین فاصله را تا محل تحویل کالا داشته باشد. فعالیتی که در آن راننده در ارتباطی دو طرفه با مدیریت، گزارش کاملی را نیز در خصوص فرایند تحویل به اطلاع می‌رساند. ضمن اینکه مدیر ناوگان، ردیابی کاملی نیز از مسیر انجام ماموریت کالا دارد و با اطلاع از زمان تحویل کالا به مقصد، برنامه‌ریزی لازم در خصوص فعالیت بعدی وسیله نقلیه تحت سرپرستی خود را به انجام می‌رساند تا زمان بیکاری وی نیز کاهش یابد.

سامانه دیسپاچینگ مدیریت ناوگان شرکت پیشگامان آسیا

سامانه دیسپاچینگ نوعی کنترل کننده فعالیت‌های تحت اختیار مدیر ناوگان و کاهش چالش‌های نظارتی وی است. پس از نصب نرم‌افزار دیسپاچینگ، ارتباط دو طرفه‌ای بین مدیر و راننده برقار می‌شود که از آن طریق مدیر ناوگان قادر به برنامه‌ریزی و اعزام مناسب‌ترین خودرو جهت اعزام به محل خواهد بود. مسیریابی بهینه و سپس ردیابی آنلاین موقعیت و وضعیت خودرو، نظارت بر خودرو را برای مدیریت آسان می‌سازد. تحلیل اطلاعاتی که پس از انجام ماموریت‌ها برای مدیر ناوگان حاصل می‌شود، برنامه ریزی‌های آینده برای وی را تسهیل می‌کند. بر این مبنا مدیریت حتی می‌تواند پاداش‌هایی به رانندگانی که بیشترین و با کیفیت‌ترین ماموریت‌ها را داشته‌اند، اختصاص دهد.

برای اطلاعات بیشتر در این خصوص حتما با کارشناسان ما در تماس باشید.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست