1. خانه
  2. وبلاگ
  3. اخبار فناوری
  4. 10 گام اصلی طراحی اپلیکیشن تاکسی اینترنتی

10 گام اصلی طراحی اپلیکیشن تاکسی اینترنتی

بدون دیدگاه
3.5/5 - (2 امتیاز)
زمان مطالعه : 5 دقیقه

سال‌هاست که اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی بین عموم مردم محبوبیت پیدا کرده‌اند. به عبارتی دیگر آن روزها که هر کسی مجبور بود با مشکلات در دسترس نبودن تاکسی برای سفر روبرو شود، گذشته است و این اپلیکیشن‌ها رفت و آمد به همه نقاط را سریع‌تر، ارزان‌تر و آسان‌تر کرده‌اند. با توجه به بازار موجود اگر شما قصد دارید که یک کسب و کار سودآور در این زمینه راه‌اندازی کنید، راهنمای زیر نقطه شروع مناسبی برای شماست. در این مقاله پس از نگاهی به 10 گام اصلی طراحی، به صورت خلاصه بخش‌های مختلف یک اپلیکیشن تاکسی اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

مراحل اصلی طراحی اپلیکیشن تاکسی اینترنتی

اگر تصمیم به طراحی اپلیکیشن تاکسی اینترنتی دارید، دو گزینه استخدام یک تیم داخل سازمانی یا واگذاری فرایند توسعه برنامه به تیمی از متخصصان خارج سازمان پیش روی شماست. اولین گزینه زمان، انرژی و هزینه بالایی دارد و مسائل استخدامی می‌تواند چالش‌هایی را برای شما در پی داشته باشد. بنابراین استفاده از نیروهای خارج سازمانی و انجام کار با یک شریک قابل اعتماد، گزینه منطقی‌تری به نظر می‌رسد. پس از این مرحله، گام‌های بعدی که شرح آن آورده شده است، در طراحی یک اپلیکیشن کارآمد باید رعایت شود.

مرحله اول: برون‌سپاری کار به یک تیم توسعه خارج سازمانی : در گام اول همان‌طور که گفته شد، لازم است یک شریک توسعه دهنده قابل اعتماد پیدا کنید. بکارگیری یک تیم تخصصی و قوی که بتواند شما را همراهی کند. بعد از این کار یک مدل همکاری مناسب را تعریف کنید تا با شفافیت در انجام مراحل، بتوانید به حداکثر بازدهی از این فعالیت مشترک دست یابید.

مرحله دوم: مشخص کردن جایگاه مخاطبان و تجزیه و تحلیل بازار: پیش از انجام هر کاری شما باید اطلاعات کافی از بازار و مخاطبان خود داشته باشید. برای این منظور لازم است تیم تخصصی طراحی شما درک روشنی از جایگاه، مخاطبان و بازار داشته باشد. بنابراین برای بدست آوردن دیدگاه مناسب و شکل دادن اهداف و نیازهای خود تجزیه و تحلیل کاملی از بازار و رقبای خود انجام دهید.

مرحله سوم: توسعه یک MVP برای ارایه خدمات: MVP به معنای حداقل محصول قابل ارایه است و به شما کمک می‌کند تا با کمترین تلاش و هزینه‌کرد یک نمونه قابل قبول از اپلیکیشن تاکسی اینترنتی خود را با هدف کسب بازخورد از مشتریان و سرمایه‌گذاران تهیه کنید. این مرحله در حقیقت توسعه یک نسخه بسیار ابتدایی از برنامه آینده مد نظر شما با حداقل عملکرد است تا بتوانید کارآیی محصول خود را بسنجید.

مرحله چهارم:طراحی پشتیبانی فنی مورد نیاز اپلیکیشن: در این مرحله با شریک توسعه خود مشورت کنید تا مشخص شود چه پایگاه اطلاعاتی، راه‌حل‌های پرداخت و چه خدماتی برای طراحی اپلیکیشن نیاز است.

مرحله پنجم: تصمیم‌گیری در مورد مدل درآمدی: مدل درآمدزایی که اپلیکیشن باید از آن استفاده کند، یکی از مراحل کلیدی است. بنابراین با بررسی راه‌های کسب درآمد از اپلیکیشن و تجزیه و تحلیل آن‌ها، مشخص کنید که کدام مدل درآمدی برای شما بهترین کارآمدی را دارد.

مرحله ششم: توجه به طراحی رابط کاربری (UI) و طراحی تجربه کاربری (UX): کلیه اپلیکیشن‌ها به بحث تجربه کاربری توجه ویژه دارند. پس اگر می‌خواهید موفقیت برنامه خود را تضمین کنید، باید تجربیاتی خاص برای کاربر خود هنگام استفاده از اپلیکیشن ارایه دهید. یکی از مراحل مهم در طراحی اپلیکیشن، که توسط کارشناسان و متخصصان مربوط اجرا می‌شود.

مرحله هفتم: توسعه اپلیکیشن: پیچیده‌ترین و زمان‌برترین گام در طراحی اپلیکیشن توسعه آن است. در این مرحله تیم تخصصی توسعه، ایده‌های گروه را پیاده‌سازی کرده و یک برنامه با کیفیت و کاربردی را به شما ارایه می‌دهد.

مرحله هشتم: آزمایش اپلیکیشن: بعد از انجام مرحله توسعه، پروژه به متخصصان با تجربه تضمین کیفیت (QA) منتقل می‌شود تا با آزمایش برنامه از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنند.

مرحله نهم: راه‌ندازی: زمانی‌که عملکرد اپلیکیشن در بهترین حالت آن تایید شد، لازم است برنامه بر روی پلتفرم‌هایی مانند Google Play یا App Store و سایر پلتفرم‌های داخلی مرسوم در کشور مانند بازار یا سیب اپ ارایه شود. بدین شکل کاربران دسترسی لازم جهت استفاده از آن را خواهند داشت.

مرحله دهم: تبلیغات: در نهایت، این مرحله آغاز بازاریابی اپلیکیشن طراحی شده است. بنابراین چندین کمپین تبلیغاتی را طراحی و اجرا کنید که هدف اصلی آن گروه‌های مخاطب مد نظرتان است. بدین شکل شما به تدریج وارد بازار مشتریان خود خواهید شد. البته بهتر است پیش از راه‌اندازی کامل، برنامه بازاریابی مشخصی را تعریف کنید تا در این بخش صرفا به اجرای آن مشغول شوید.

اجزای اصلی تشکیل دهنده اپلیکیشن تاکسی اینترنتی

اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی به طور معمول از سه جزء اصلی برنامه راننده، برنامه مسافر و یک پنل مدیریت تشکیل شده‌اند. طراحی این اجزا و آشنایی با ویژگی‌های آن نقطه شروع برای تخمین هزینه نهایی است.

ویژگی‌های برنامه مسافر

  • ورود و ثبت نام: در این بخش مسافر با استفاده از شماره همراه یا حساب جی‌میل خود وارد برنامه می‌شود. در اینجا بهتر است چندین انتخاب برای وی فراهم کنید تا بتواند در کوتاهترین زمان به برنامه دسترسی داشته باشد.
  • حساب کاربری: با این ویژگی مسافر قادر است تا اطلاعات شخصی، رمز عبور و داده‌های کاربری خود را وارد یا ویرایش کند.
  • روش پرداخت: معمولا افراد روش‌های مختلفی را برای پرداخت هزینه تاکسی استفاده می‌کنند. بنابراین لیستی از روش‌های پرداخت مانند آنلاین، پرداخت نقدی و پرداخت اعتباری را تهیه کنید تا وی به سادگی هزینه را بپردازد.
  • افزودن مکان: با استفاده از نقشه‌های تحت وب، قابلیت انتخاب مکان به صورت دستی یا خودکار را برای مسافر فراهم کنید.
  • درخواست تاکسی: با این ویژگی امکان درخواست تاکسی، تخمین هزینه و زمان رسیدن به مقصد برای مسافر وجود خواهد داشت.
  • اعلان‌ها: مسافر بدین شکل قادر است اعلان‌هایی به شکل پیشنهادها و تخفیف‌ها، تایید قبول درخواست سفر، تایید پرداخت را دریافت کند.
  • نقشه‌ مسیر: در طول سفر لازم است مسافر به نقشه زنده دسترسی داشته باشد تا بدین صورت در لحظه از مسیر سفر خود تا مقصد مطلع شود.
  • ردیابی موقعیت مکانی: هنگامی که درخواست مسافر تایید شد، لازم است مکان واقعی راننده و زمان تخمینی برای رسیدن وی به مقصد ارایه شود.
  • سیستم ارایه نظرات: در این بخش مسافر امکان ثبت نظرات و پیشنهادات خود از تجربه سفر با راننده را ارایه می‌دهد.
  • چت/تماس درون‌برنامه‌ای: بعد از تایید درخواست مسافر بهتر است وی با استفاده از تماس درون برنامه یا چت متنی با راننده در تماس باشد.

ویژگی‌های برنامه راننده

  • ورود و ثبت نام: به رانندگان اجازه دهید تا با استفاده از همان مدارک تایید شده توسط پنل مدیریت وارد برنامه شوند. راننده همچنین باید اطلاعات ثبت نام خودرو را ارائه داده و جزئیات را تایید کند.
  • حساب کاربری: نیاز است تا رانندگان اطلاعات شخصی از جمله نام، شماره تلفن، جزئیات خودرو و موارد دیگر را وارد و یا ویرایش کنند.
  • موقعیت جغرافیایی: با استفاده از این ویژگی، راننده این امکان را دارد تا با مسیریاب داخلی به محل مسافر حرکت کند. این ویژگی به رانندگان کمک می‌کند تا به راحتی مکان را پیدا کرده و با استفاده از سریع ترین مسیر به مقصد برسند.
  • وضعیت در دسترس بودن: به رانندگان این امکان را می‌دهد تا ساعات کاری و غیر کاری خود را ویرایش یا تغییر دهند. با این ویژگی، هر راننده می‌تواند در دسترس بودن خود را برای پذیرش درخواست‌های مسافران مشخص کند.
  • پذیرش/رد درخواست: بسته به در دسترس بودن رانندگان، امکان پذیرش یا رد درخواست سفر برای وی باید فراهم باشد.
  • اعلان: این ویژگی اعلان لازم در مورد یک سفر جدید، وضعیت پرداخت، ترافیک مسیر همچنین دریافت درخواست و یا لغو سفارش را اطلاع رسانی می‌کند.
  • مسیریابی: با استفاده از این ویژگی در برنامه، رانندگان می‌توانند بهترین مسیر را برای سفر انتخاب کنند که باعث می‌شود مسافران در سریع‌ترین حالت به مقصد برسند.
  • برآورد هزینه سفر: در این حالت محاسبه هزینه سفر به راننده این امکان را می‌دهد که از کل کرایه و تخفیف‌ها مطلع شود.
  • میزان درآمد: رانندگان می توانند یک گزارش ماهانه برای اطلاع از درآمد و سفرهای خود داشته باشند.

ویژگی‌های پنل مدیریت

  • مدیریت مسافران: لازم است ادمین برنامه تمام جزئیات حساب مسافران شامل فعالیت مسافر، تغییر جزئیات حساب و سایر موارد را مدیریت کند.
  • مدیریت رانندگان: پیگیری و ردیابی جزئیات فعالیت راننده برای حفظ کیفیت خدمات اپلیکیشن تاکسی اینترنتی بسیار مهم است. بنابراین، این امکان برای ادمین باید فراهم باشد.
  • مدیریت تخفیف‌ها و تبلیغات: ارائه تخفیف ها و کدهای تبلیغاتی از جانب مدیریت کمک می‌کند تا تعامل با مسافر افزایش پیدا کند.

طراحی اپلیکیشن تاکسی اینترنتی راهی جذاب اما نیازمند تفکر

در صورتی‌که به درستی مسیر طراحی اپلیکیشن تاکسی اینترنتی را برنامه‌ریزی کنید، با داشتن سرمایه کافی حدود 4 تا 5 ماه طول خواهد کشید تا نسخه اولیه برنامه شما آماده شود. اما با توجه به رقبای سرشناس موجود در این حوزه در کشور، شاید لازم است در ابتدا برنامه بازاریابی مناسبی برای خود آماده کنید و با پشتوانه قوی تبلیغاتی و لحاظ کردن چالش‌های آن، مسیر خود را ادامه دهید. توجه کنید که این راه، جذاب اما نیازمند نگاهی هوشمندانه است تا با ارایه طرحی خاص و متفاوت بتوانید درآمد مناسبی از فعالیت خود کسب کنید.

مراجع:

northell.design          javascript.plainenglish

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست