1. خانه
  2. وبلاگ
  3. مقالات مدیریت ناوگان
  4. 7 روند برتر فناوری صنعت ناوگان حمل و نقل در سال 2021

7 روند برتر فناوری صنعت ناوگان حمل و نقل در سال 2021

بدون دیدگاه
5/5 - (1 امتیاز)
زمان مطالعه : 6 دقیقه

سال 2020 میلادی سالی منحصر به فرد برای باز کردن دریچه‌های جدید فناوری برای ناوگان حمل و نقل بود. در این سال این صنعت ضمن تطابق با چالش‌های فناوری‌های جدید در مسیر نوآوری به سمت فناوری‌هایی که افزایش عملکرد و بهبود فرایندهای عملیاتی را موجب می‌شوند، قرار گرفت. با توجه به این روند برای برنامه‌ریزی در جهت پیشرفت و حرکت رو به جلو، ضروری است مدیران ناوگان به هفت روند فناوری توجه ویژه‌ای داشته باشند. مواردی که به طور قطع به بهبود فرایندهای عملیاتی کمک خواهد کرد. در این مقاله با این روندها آشنا می‌شوید.

1- تطابق با مدیریت ناوگان از راه دور

در ابتدای پاندمی کووید 19، تطابق با محیط‌های کاری مجازی و از راه دور به یک ضرورت تبدیل شد. این در حالی بود که برای مدیران ناوگان حمل و نقل فعالیت از راه دور بدلیل پراکنده بودن تیم‌های کاری تحت سرپرستی، به چالش قابل توجهی تبدیل شد.

آنچه مسلم است با ادامه دار شدن بیماری کرونا و حتی در صورت پایان یافتن آن، به طور قطع همگی شاهد  اعمال مدیریت ناوگان از راه دور در سازمان‌های متعددی خواهیم بود. در این میان موثرترین راه برای مدیریت این فعالیت، اطمینان از نظارت لحظه‌ای بر کلیه فرایندهاست. بسیاری از مدیران در این زمان راهکارهای ارایه شده توسط نرم‌افزارهای مدیریت ناوگان را به عنوان مسیری برای ردیابی داده‌های مورد نیاز و ارتباط با تیم خود انتخاب نمودند. هر چند اکثر سازمان‌ها بودجه‌ای محدود در اختیار دارند، اما ارزش نرم‌افزارهای مدیریت ناوگان بویژه در فعالیت‌های از راه دور کاملا مشهود است و مدیران را به سرمایه‌گذاری در آن تشویق می‌کند.

باید توجه داشت که مدیریت اقدامات و نظارت بر بهره‌وری عملکرد بوسیله فعالیت از راه دور اقدام چندان سختی نیست؛ زیرا مدیران ناوگان به جای تلاش برای مدیریت از طریق روش‌های سنتی، بدین شکل می‌توانند از طریق نرم‌افزارها و اپلیکیشن موبایل از هر مکانی ارتباط مورد نیاز خود را برقرار کنند.

ضدعفونی خودرو

2- اجرای اقدامات پیشرفته در جهت ارتقای سطح بهداشت ناوگان

پاندمی کرونا باعث شد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی ناوگان به یک مساله اولویت‌دار تبدیل شود. در سال 2021 صنعت ناوگان در دنیا بیشتر از گذشته نظارت بر مسائل بهداشتی و سلامت رانندگان و عموم مردم را مورد توجه قرار داد. اقدامات ساده‌ای مانند ضدعفونی خودرو هنگام بازرسی و اطمینان از رعایت و بکارگیری تجهیزات محافظت شخصی رانندگان در برابر پاندمی تا حد بسیاری  به ارتقای سطح بهداشت ناوگان کمک کرد. رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند با نشان دادن اینکه سازمان شما تمام تلاش خود را برای کاهش خطرات مواجهه با این بیماری انجام می‌دهد، وجهه قابل اعتمادی در نزد مشتریان و کارفرماها ترسیم کند.

3- افزایش شفاف سازی داده‌ها

فناوری ناوگان به سرعت در حال پیشرفت است. با استفاده از راه حل‌های نرم‌افزاری نظیر سیستم های مبتنی بر GPS و تلماتیک ناوگان شما حجم عظیمی از داده‌ها را در اختیار خواهد داشت. هر اندازه حجم داده‌های مورد نیاز افزایش یابد، شما این امکان را خواهید داشت تا عملکرد ناوگان و بازده سرمایه‌گذاری (ROI) را ارتقا دهید. بدین شکل خواهید توانست تا به صورت راهبردی، فرایندهای عملیاتی را تجزیه و تحلیل کرده و تصمیماتی اتخاذ نمایید که تاثیری مثبت بر فعالیت‌های سازمان داشته باشد. در این میان تنها راه برای اطمینان از اینکه کلیه داده‌های در اختیار قابلیت اجرایی دارند یا خیر، متمرکز ساختن آنها در یک سیستم مرکزی است. نرم‌افزارهای مدیریت ناوگان این قابلیت را دارند که کلیه اطلاعات ناوگان حتی موارد خارج از سیستم را جمع آوری کنند. بدین شکل امکان تنظیم گزارش‌های مختلف برای اندازه‌گیری عملکرد، نظارت و رصد هزینه‌ها و اتخاذ تصمیمات قابل اطمینان برای ارتقای بهره‌وری ناوگان برای مدیریت فراهم می‌شود.

تکنولوژی 5G و مدیریت ناوگان

4- توسعه فناوری 5G

طولی نمی‌کشد که فناوری 5G به یک فناوری عادی در تلفن‌های همراه تبدیل شود. در صنعت ناوگان حمل و نقل نیز این فناوری بزودی به یکی از بزرگترین روندهای توسعه تبدیل خواهد شد. بدین شکل با افزایش سرعت انتقال داده‌ها در ناوگان تاخیرهای ارتباطی کاهش یافته و بهره‌وری کل ارتقا خواهد یافت. سازمان‌هایی که از برنامه‌‌های مدیریت ناوگان مبتنی بر تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند، بیشترین بهره را از فناوری 5G خواهند برد. مواردی چون افزایش پوشش دهی آنتن تا ارسال آنی اعلان‌ها که باعث ارتباط قوی‌تر مدیران ناوگان با تیم تحت سرپرستی و در نتیجه افزایش عملکرد خواهد بود.  با این روند اکنون بهترین زمان برای مدیران ناوگان است تا به سمت نرم‌افزارهای مدیریت ناوگانی که بیشترین بهره‌وری را در برقراری ارتباط دارند، حرکت کنند. نرم‌افزارهایی که در صورت استفاده گسترده صنایع مختلف از فناوری 5G شما را به یک سازمان پیشرو در مدیریت ناوگان تبدیل خواهند کرد.

فناوری تلماتیک

5- ارتقای ارتباطات پیشرفته و هم راستایی با فناوری تلماتیک

هر چند تلماتیک فناوری جدیدی نیست، اما صنعت ناوگان حمل و نقل از گذشته تا کنون از قابلیت‌های آن برای ارتقای فعالیت‌های نظارتی مدیران بر رانندگان استفاده می‌کند. موضوعی که در آینده نیز با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت. از تجهیزات لاگین الکترونیک (ELD) تا دوربین‌های قابل نصب در کابین خودرو و سایر موارد همگی ابزاری هستند که مسلما مدیران ناوگان را به ارزش این فناوری در فرایندهای عملیاتی خود آگاه ساخته است.

در حقیقت GPS و تلماتیک همچنان در حال بروزرسانی هستند و خدمات نوینی را در حوزه تامین ایمنی و سلامت رانندگان ارایه می‌کنند. در این میان مدیران ناوگان از داده‌های دریافتی بر مبنای این دو فناوری نه تنها برای نظارت بر رفتار رانندگان استفاده می‌کنند، بلکه به عنوان مثال تجهیزاتی مانند ELD می‌توانند دیدی کامل از نیازهای نگهداری خودرو و کمک به پیشگیری از خرابی‌های غیر قابل پیش بینی ارایه دهند. با شفاف سازی داده‌ها به این طریق مدیران ناوگان می‌توانند با نظارت دقیق بر عملیات، تصمیمات راهبردی برای بهبود کارآیی و عملکرد را به انجام برسانند. ادغام سیستم تلماتیک با نرم‌افزار مدیریت ناوگان ضمن متمرکزسازی داده‌ها امکان همگام سازی و اطلاع از مسافت پیموده شده توسط خودرو و همچنین اعلان به موقع هشدار خطا به مدیریت را همراه با ضبط کامل داده‌ها به صورت خودکار را فراهم می‌سازد.

6- توسعه وسایل برقی

با رشد تعداد شرکت‌های تولید کننده کامیون و ون‌های برقی ارزان قیمت، دیگر می‌توان از ناوگان‌های تمام برقی به عنوان یک احتمال اجتناب ناپذیر در آینده یاد کرد. هر چند این موضوع در سال 2021 محقق نخواهد شد، اما شرکت‌های حمل و نقل و دولت‌ها در حال آماده‌سازی بسترهای لازم برای افزایش خودروهای برقی هستند.

در پاییز 2020، فرماندار کالیفرنیا طی یک فرمان اجرایی دستور داد تا تمام خودروها و کامیون‌های جدید فروخته شده در این ایالت تا سال 2025 باید عاری از آلاینده‌های زیست محیطی باشند. هر چند چالش‌های بسیاری برای تحقق این هدف وجود دارد، اما این موضوع فرصت‌های بسیاری برای راه‌اندازی مشاغل جدید مرتبط در این حوزه ایجاد می‌نماید.

اما در این میان یکی از بزرگترین سوالات مربوط به خودروهای برقی، مقرون به صرفه بودن آنهاست. کارشناسان در پاسخ به این سوال می‌گویند که در چند سال آینده قیمت این خودروها با انواع بنزینی قابل رقابت خواهد بود. صرف نظر از هزینه سرمایه‌گذاری اولیه برای خرید، خودروهای برقی به میزان قابل توجهی باعث صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شوند. طبق یک تخمین در حال حاضر هزینه یک خودروی بنزینی 16/0 دلار برای هر مایل مسافت پیموده شده است؛ در حالیکه یک خودروی برقی بازای هر مایل 03/0 دلار هزینه دارد. در اینجا بنظر می‌رسد هزینه سوخت یکی از بزرگترین عوامل تاثیرگذار در این اختلاف است.

البته چالش اصلی در استفاده از خودروهای برقی برای ناوگان حمل و نقل، ایستگاه‌های شارژ این خودروهاست. خودروهای حمل و نقل معمولا متمرکز نیستند و بخصوص در ناوگان‌های جاده‌ای، شرکت بایستی راهی برای تامین و مدیریت ایستگاه‌های شارژ خودروهای خود بیابد.

هر چند موارد بیان شده دغدغه‌هایی فوری در این میان نیستند، مهم آینده‌نگری مدیران ناوگان و اتخاذ تدابیر راهبردی برای تطابق با فناوری خودروهای الکتریکی است.

خودروهای خودران و مدیریت ناوگان حمل و نقل

7- توجه به آینده و روند خودروهای خودران

به جز خودروهای الکتریکی، خودروهای خودران یکی دیگر از فناوری‌های قابل توجه در آینده برای مدیران ناوگان حمل و نقل می‌تواند باشد. البته سال‌ها طول می‌کشد تا وسایل نقلیه کاملا خودران به صورت گسترده مورد استفاده قرار گیرند، اما ضروری است مدیران ناوگان توجه ویژه‌ای به پیشرفت این فناوری داشته باشند.

آنچه مسلم است، صنعت ناوگان حمل و نقل در آینده از فناوری خودروهای خودران بسیار بهره خواهد برد. در حال حاضر بسیاری از ناوگان‌ها با چالش کمبود راننده روبرو هستند و بکارگیری این فناوری با رفع این چالش، فرصتی برای افزایش ساعات رانندگی و در نتیجه ارتقای بهره‌وری و سودآوری بیشتر شرکت‌ها خواهد بود.

با توجه به مزایای فناوری خودروهای خودران در صنعت حمل و نقل، دولت‌ها در کشورهای مختلف نیز در حال تدوین مقررات و قوانین بیشتری برای استفاده بهتر از این فناوری هستند. مقرراتی که در آینده نزدیک روند بکارگیری خودروهای خودران را با سرعت بیشتری ارتقا خواهد داد.

و اما چه باید کرد…

فناوری منتظر نمی‌ماند و روند توسعه آن به حدی در حال افزایش است که همه صنایع و از جمله صنعت حمل و نقل چاره‌ای جز تطابق خود با آن ندارند. در این میان مدیران ناوگان مسئولیتی دو چندان بر عهده دارند و ضروری است تا با رصد کامل فناوری‌های جدید، بستر لازم برای هم راستا شدن با آنها را آماده سازند. شرکت پیشگامان آسیا با توجه به ماموریت خود که توجه به نوآوری در ارایه خدمات است، خود را ملزم به اطلاع رسانی و البته همگام شدن با رشد شتابان فناوری‌های جدید می‌داند. نکته‌ای که در فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ای خود ادامه می‌دهد و دست مدیران نوآور و آینده‌نگر را برای همراهی و پیاده‌سازی فعالیت‌های نوین در شرکت‌های همفکر خود را می‌فشارد. با ما همراه باشید.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست