ابزارهایی که به واسطه پیشرفت تکنولوژی وارد زندگی ما شدهاند، باعث میشوند تا فرصتها و قابلیتهای جدیدی در اختیار ما قرار بگیرد. دستگاه سیپاد نیز یکی از تجهیزات است و میتواند به مدیریت و بهینهسازی مصرف سوخت ناوگان حمل و نقل شرکتها و سازمانهای خصوصی و دولتی کمک فراوانی کند. اما برای استفاده از آن باید اطلاعات لازم در مورد مرجع قیمتگذاری، الزمات دریافتش و بسیاری موارد دیگر را داشته باشید.
به همین دلیل و برای کمک به شما در این مطلب این موارد را به همراه مزیتها، کاربردها و مراحل دریافت دستگاه سیپاد را برای شما توضیح میدهیم تا به آگاهی کاملی در این زمینه برسید و ابهامی در این حوزه بسیار مهم نداشته باشید.
به چه چیزی سیپاد گفته میشود؟
دستگاه سیپاد یا سامانه پایش سوخت، دستگاهی است که روی تمامی خودروها شامل مینیبوس، اتوبوس، ون، تاکسی، سرویسهای مدارس و دیگر وسایل نقلیه نصب میشود تا اطلاعات مربوط به مصرف سوخت و دیگر موارد آنها را جمعآوری کند و به سمت سامانه طرح سیپاد ارسال کند. این اطلاعات در این سامانه ثبت میشود و از آن استفادههای مختلفی میکنند که در ادامه متن به معرفی و توضیح آنها به طور کامل خواهیم پرداخت.
مشخصات فنی مناسب این دستگاه، اجازه میدهد تا به راحتی روی تمامی وسایل نصب شود و اطلاعات مختلفی را به راحتی جمعآوری و ثبت کند.
مرجع ناظر بر قیمت دستگاه سیپاد کیست؟
شهرداریهای مختلف در سراسر کشور، مرجع ناظر بر قیمتگذاری و عملکرد شرکتهای ارائهدهنده این دستگاه به شمار میآید. به همین دلیل در صورت وجود هرگونه مشکلی باید به این نهاد مراجعه کنید تا بتوانید معضل خودتان را به راحتی و در سریعترین زمان ممکن حل کنید. این طرح با هدف توسعه زیرساختهای حمل و نقل و تخصیص عادلانهتر سوخت بین خودروهای مختلف آماده شده است، به اجرا در میآید و شهرداریها متولی نظارت بر انجام درست آن هستند.
استفاده از دستگاه سیپاد چه الزاماتی دارد؟
در قسمتهای قبل تعریف دستگاه سیپاد را برای شما بیان کردیم و درباره مرجع ناظر بر قیمت آن یعنی شهرداریها نیز توضیحات کاملی دادیم تا به آشنایی کاملی در این زمینه برسید. اما در این قسمت قصد داریم، الزامات لازم برای دریافت دستگاه سیپاد را برای شما بیان کنیم تا در هنگام مراجعه برای دریافتش با مشکلی روبهرو نشوید.
- هر خودرویی که پروانه فعالیتش لغو شود یا کاربرگ نداشته باشد، نمیتواند از طریق این سامانه سوخت دریافت کند.
- در صورت خرابی دستگاه سیپاد، مالک باید به نمایندگی نصبکننده مراجعه کند و اقدام به تعمیر دستگاه موردنظر کند. در غیر اینصورت تمامی عواقب برعهده خود او است.
- هیچکدام از رانندگان حق دستکاری در دستگاه سیپاد را ندارند. در صورت انجام این کار، جرایمی نظیر غیرفعالشدن مجوز فعالیت، قطعی سهمیه سوخت و جرایم نقدی سنگین برای آنها بریده میشود.
- مالک خودرو موردنظر علاوه بر نصب دستگاه سیپاد باید کاربرگ شهرداری را نیز دریافت کند، زیرا مجوز فعالیتش به شمار میآید.
- در دورههای زمانی ثابت، مالک خودرو باید به نمایندگی نصبکننده دستگاه سیپاد برای به روزرسانی آن و بازرسیش مراجعه کند. در صورتی که راننده این کار ار انجام ندهد، عواقب آن بر عهده خود او است.
- راننده و مالک خودرو نباید به هیجعنوان دستگاه سیپاد را از روی خودروی خودش باز نکند. در صورتی که این کار را انجام دهد، شامل جریمههای نقدی سنگین خواهد شد.
- مسئولیت نظارت به عملکرد دستگاه سیپاد بر عهده خود راننده است و در صورت بروز هرگونه مشکلی او باید پاسخگوی شهرداری باشد.
- کارت سوخت خودرو باید تنها برای سوختگیری همان ماشین موردنظر استفاده شود.
- کلیه هزینههای مروبوط به دستگاه سیپاد شامل شارژ سیم کارت و آبونمان نرمافزار برعهده مالک خودروی موردنظر است.
- در صورت فروش خودرو توسط مالک، باید او در مدت 7 روز پروانه فعالیت خودروی موردنظر را غیرفعال کند و این موضوع به مالک بعدی اطلاع دهد. خود او نیز باید ظرف 14 روز برای دریافت پروانه جدید اقدام کند، در غیر اینصورت با جریمههایی مانند کاهش سهمیه سوخت و جریمههای نقدی روبهرو خواهد شد.
مزیتهای استفاده از دستگاه سیپاد چیست؟
دارای امکان ثبت موقعیت خودرو براساس زمان، مسافت و تغییر زاویه حرکت
خودروهای ناوگان حمل و نقل برای انجام وظایف خودشان به مکانهای مختلفی میروند. آگاهی از موقعیت این مکانها بسیار مهم است و میتواند به مدیران ناوگان در رصد بهتر رانندگان خودشان کمک بزرگی کند. استفاده از دستگاه سیپاد این موضوع را ممکن میکند، زیرا این تجهیز دارای امکان ثبت موقعیت خودرو براساس زمان، مسافت و تغییر زاویه حرکت با دقت بسیار بالایی است.
امکان برقراری ارتباط دوطرفه با سامانه روی بستر TCP/IP
در طول مأموریتهای مختلف، امکان دارد که مشکلاتی پیش بیاید، در این زمانها راننده نیاز دارد تا بتواند از طریقی با مدیریت ارتباط بگیرد تا معضل به وجودآمده را به راحتی حل کند. دستگاه سیپاد، امکان ارسال پیام و دریافت از طریق بستر TCP/IP دارد. به این صورت، دیگر راننده و مدیریت ناوگان به صورت لحظهای با یکدیگر در ارتباط خواهند بود و در این زمینه مشکلی نخواهند داشت.
ثبت تمامی رویدادهای اتفاقافتاده
اتفاقات و رویدادهای بسیاری برای خودروهای تحت مأموریت به وقوع میپیوندد که نیاز است تا به طور کامل ثبت شوند. زیرا برخی از انها باعث اتلاف وقت میشوند و باید برای جلوگیری از بروز آنها راهکارهایی را به کار بست. دستگاه سیپاد امکان ثبت تمامی رویدادهای اتفاقافتاده با تمام جزییات موجود را دارد و در این زمینه نیازتان را به طور کامل برطرف میکند. بنابراین توصیه میکنیم که آن را روی خودروهای ناوگان حمل و نقل خودتان نصب کنید و از مزیتهایش استفاده کنید.
بهینهسازی مصرف سوخت
هدف اصلی ساخت و استفاده از دستگاه سیپاد، بهینهسازی مصرف سوخت است. با استفاده از این دستگاه و با توجه به نوع خودرو و عملکردش، شهرداری سهمیه سوخت مشخصی را به آن تخصیص میدهد تا بتواند کارهای خودش را به راحتی انجام دهد. اگر این سهمیه زودتر از موعد تمام شد، شما باید متوجه شوید که مشکلی در این حوزه وجود دارد و باید نسبت به حل آن اقدام کنید. به این صورت هم هزینههای سوخت ناوگان به خوبی کنترل میشود و هم از هدررفت سوختهای مختلف به طور چشمگیری جلوگیری میشود که مزیت بسیار مهمی به شمار میآیدد.
امکان تعریف محدوده جغرافیایی برای خودروهای مختلف
تعریف محدوده جغرافیایی برای هر خودرو کمک میکند تا بتوانید آن را بهتر رصد کنید و بهرهوری خودروی موردنظر نیز به طور قابلتوجهی افزایش پیدا کند. برای انجام این کار نیاز به استفاده از دستگاه سیپاد دارید، زیرا از این ویژگی برخوردار است و میتواند در این جهت به شما کمک زیادی کند.
برخورداری از قابلیت میزان پیمایش خودرو
محاسبه دقیق میزان پیمایش هر خودرو ناوگان به شما کمک میکند تا متوجه شوید، هر راننده در طول ماه چقدر کار کرده است و برای انجام وظایف چه مسافتهایی را رفته است. به این صورت دیگر مشکلی در هنگام محاسبه حق الزحمه آنها، به ویژه رانندگان شرکتهای پیمانکاری نخواهید داشت. اما برای انجام این کار باید ابزاری استفاده کنید که دستگاه سیپاد همان وسیله موردنظر به شمار میآید، میتواند این مسافت به خوبی برای شما محاسبه و ثبت کند و از این جهت نیازهایتان را به طور کامل و دقیق برطرف کند که مزیت مهمی به حساب میآید.
کاربرد دستگاه سیپاد در چه زمینههایی است؟
دستگاه سیپاد برای ناوگان، سازمانها و شرکتهای مختلف خصوصی و دولتی کاربردهای فراوانی دارد و میتواند به آنها کمک زیادی کند. در این قسمت برخی از مهمترین موارد آن را برای شما به طور کامل بیان میکنیم تا بتوانید به آگاهی کاملی در این زمینه برسید.
کنترل ناوگان خودرویی سازمانها و شرکتها
تعداد خودروهای ناوگان سازمان و شرکتهای مختلف بسیار زیاد است و این خودروها در طول روز کارهای بسیاری را در شهر انجام میدهند. برای بالابردن بازدهی این خودروها، نیاز است تا رصد شوند. اما رصد دستی این خودروها و رانندگانشان به صورت دستی امکانپذیر نیست و باید برای رسیدن به این هدف از دستگاه سیپاد استفاده کنند، چون از این امکان برخوردار است و کمک زیادی در این جهت میکند.
نظارت بر عملکرد رانندگان، جلوگیری از رانندگی تهاجمی آنها
برخی از رانندگان ناوگان حمل و نقل شرکتها و سازمانها، عملکرد بدی در هنگام حرکت دارند. این موضوع باعث جریمهشدن آنها و وقوع تصادفات مختلف میشود. از طرفی دیگر به علت این اتفاقات، سفارش مشتری دیر به دستش میرسد که این اتفاق نیز نارضایتی مشتری را در بر دارد. بنابراین باید برای جلوگیری از آن اقدامی انجام داد. دستگاه سیپاد راهحلی است که در این جهت به کار بسته میشود، زیرا امکان نظارت کامل بر عملکرد رانندگان را به مدیران ناوگان میدهد تا بتوانند از بروز این حوادث به طور جدی جلوگیری کنند و مدیریت ناوگان حمل و نقل خودشان را به صورت بهتری انجام دهند.
امکان استفاده از دادههای آن در بازار بیمه خودرو
شرکتهای بیمه براساس سوابق هر خودرو، هزینه بیمه آن را محاسبه میکنند. به همین دلیل دسترسی به دادههای قبلی خودرو برای آنها بسیار مهم و ضروری است و میتواند کار آنها در این زمینه را بسیار راحتتر کند. برای جمعآوری این دادهها، به طور معمول دستگاه سیپاد را به کار میبرند، زیرا به راحتی میتواند اطلاعات را جمع کند و در سامانه جامع پایش آنها را ثبت نماید. به این صورت نمایندگی بیمه میتوانند به راحتی و در زمانی بسیار هزینه بیمه پرداختی را محاسبه کنند.
کنترل میزان مصرف سوخت ناوگان درون شهری و برون شهری شهرداریها و مدیریت بهتر ناوگان آنها
مدیریت ناوگان حمل و نقل درونشهری و برون شهری و بهینهسازی مصرف سوخت آنها کار بسیار سختی است. زیرا تعداد خودروها بسیار زیاد است و مناطق تحت پوشش نیز تنوع بسیار زیادی دارند. به همین دلیل باید از روشهای نرمافزاری و سختافزاری جدید استفاده کرد. سیپاد یکی از این ابزارهای به حساب میآید که توسط خود شهرداری نصب میشود. این دستگاه میزان مصرف سوخت خودروهای مختلف این ارگان را به مدیرانش گزارش میدهد تا آنها بتوانند براساس این دادهها، بهینهسازی را در بلندمدت به انجام برسانند.
کمک به شرکت توزیع و پخش فرآوردههای نفتی برای پخشکردن بهتر سوخت
شرکت توزیع و پخش فرآوردههای، سوخت موردنیاز جایگاههای مختلف سطح شهر را فراهم میکند. اما نمیتواند به صورت دقیق برنامهریزی برای این موضوع داشته باشد. دستگاه سیپاد میتواند این نیاز را به طور کامل برطرف کند، زیرا داده مصرف سوخت هر خودرو در منطقه موردنظر مشخص میکند و شهرداری میتواند به صورت تخمینی میزان نیاز هر جایگاه را مشخص و به شرکت توزیع آن را اعلام کند.
برای دریافت دستگاه سیپاد باید چه کارهایی را انجام داد؟
بعد از اینکه با مزیتها و کاربردهای دستگاه سیپاد در مدیریت ناوگان حمل و نقل آشنا شدید، نوبت آن است که در مورد فرآیند دریافت آن به شما توضیحاتی بدهیم.
گام اول: ورود به سامانه سیپاد و تکمیل اطلاعات لازم
در گام اول باید وارد سامانه https://sipaad.ir/ شوید و روی گزینه درخواست نصب دستگاه سیپاد کلیک کنید. پس از آن اطلاعاتی شامل اطلاعات کاربر- اطلاعات شماره شبا – انتخاب سیستم هوشمند – دریافت کد رهگیری را تکمیل کنید.
گام دوم: حضور در محل موردنظر برای نصب دستگاه سیپاد
در مرحله دوم باید نزدیکترین نمایندگی نصب دستگاه سیپاد را انتخاب کنید تا این کار را برای شما انجام دهد. همچنین باید از کد رهگیری خودتان پرینت بگیرید و به نماینده موردنظر تحویل دهد. بعد از آن نیز باید هزینههای مربوط را پرداخت کنید.
گام سوم: گرفتن عکس از خودروی موردنظر توسط نصاب
در این گام باید نماینده عکسی از خودرو بگیرید و در سامانه موردنظر ثبت کند. در این عکس باید ردیاب نصب شده، شماره پلاک خودرو، رنگ خودرو و ظاهر خودرو را به طور کامل مشخص باشد.
گم چهارم: ثبت اطلاعات و عکسهای گرفتهشده در سامانه توسط نصاب سیپاد
پس از بارگذاری اطلاعات توسط نصاب در سامانه، نصاب باید کد رهگیری را پرینت بگیرد و به مالک خودروی موردنظر تحویل دهد تا بتواند با استفاده از آن دستگاه سیپاد را تحویل بگیرد.
دستگاه سیپاد را به طور کامل بشناسید
در این مطلب تمامی اطلاعاتی که درباره دستگاه سیپاد بدانید را به شما گفتیم تا بتوانید به راحتی آن را دریافت کنید و از آن در جهتهای مختلف استفاده کنید. شما میتوانید برای خرید دستگاه سیپاد به سایت پیشگامان آسیا مراجعه کنید.