این روزها اگر در میان کلانشهرهای کشور قدم بزنید، با پدیده مرسوم و شایعی به نام وارونگی هوا روبهرو میشوید که عامل اصلی آلودگی هوای این شهرها به حساب میآید. وقوع وارونگی هوا باعث میشود تا آلودگی موجود در سطح پایین محبوس شود. آلودگی در هوا به علتهای مختلف تجمع میکند و مصرف سوختهای فسیلی مانند بنزین و گازوییل یکی از مهمترین این علتها به شمار میآید.
در طول روز میزان سوخت زیادی به علت فرسودگی ماشینها هدر میرود که کمکردن آنها میتواند از آلودگی هوا به طور قابلتوجهی بکاهد. یکی از راهکارهای مهم برای کاهش این هدررفت، بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد است. در ادامه این متن به علتهای اهمیت این موضوع و دیگر موارد مرتبط با آنها به طور کامل میپردازیم تا در این زمینه آگاهی کاملی کسب کنید و ابهامی نداشته باشید.
چرا بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد و اختصاص سوخت براساس پیمایش اهمیت دارد؟
چرا بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد به این مقدار مهم است و باید آن را جدی گرفت. در این بخش از مطلب به این موضوع میپردازیم و دلیلها مرتبط با آن را برای شما شرح میدهیم تا به طور کامل متوجه جواب این پرسش شوید.
باعث کاهش حجم تولید آلایندهها میشود
مصرف سوخت و هدررفت آن در طول روزهای سال باعث تولید آلایندههای بسیاری در سرتاسر کشور میشود. این آلایندهها به هوا میروند و با وقوع پدیدههای مانند وارونگی به سطح دوباره برمیگردند و باعث آلودگی هوا میشوند. آلودگی هوا سبب بروز بیماریهای تنفسی متعدد و مشکلات عدیدهای برای دولت و مردم میگردد که باید از اتفاقافتادنش جلوگیری کرد.
یکی از علتهای بزرگ اهمیت بسیار بالای بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد، کاهش حجم این میزان از آلایندگی در سرتاسر کشور و بروز آلودگیها متعدد در فصلهای سرد سال است. به همین دلیل استفاده از آن میتواند برای همگان مفید و مثمر به ثمر باشد.
از قاچاق سوخت و حوادث مرتبط با آن جلوگیری میکند
در طول سال، میزان زیادی از سوخت کشور از طریق مرزهای مختلف قاچاق میشود و به سمت کشورهای دیگر برده میشود. دلیل انجام این کار، پایینتر بودن قیمت سوخت در ایران نسبت به دیگر کشورها و نبود سازوکاری مناسب برای دریافت سوخت توسط خودروهای مختلف باری و غیرباری است. سالیانه برای جلوگیری از قاچاق افراد زیادی کشته یا زخمی میشوند که باعث میشود تا هزینههای این عمل برای کشور و مردم بسیار بالا باشد.
بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد به مدیران و دستاندرکاران کمک میکند تا بتوانند سازوکاری مناسب برای توزیع سوخت در نظر بگیرند و به رانندگان براساس مسیر پیمایششده توسط آنها سوخت تعلق بگیرد. به این صورت کسی سوخت اضافه در اختیار نخواهد داشت تا بتواند آن را قاچاق کند. به این صورت جلوی قاچاق و حوادث مرتبط با آن گرفته میشود.
میزان خروج ارز از ایران را کاهش میدهد
به علت قاچاق و دیگر موارد مرتبط با آن، میزان ارز بسیار زیادی از کشور خارج میشود. عدد میزان ارز خارجشده بسیار زیاد است و میتواند برای دولت مشکلساز شود و باعث بالارفتن قیمت دلار میشود. بهینهسازی با سیپاد کمک میکند تا جلوی خروج این حجم ارز از کشور گرفته شود و دولت بتواند با فراع بال بیشتری برنامهریزی کند.
به افزایش صادرات در صورت وجود فرصتش کمک میکند
با کاهش قاچاق مصرف سوخت، میزان زیادی در کشور بنزین و گازوییل موجود خواهد بود که این امکان را برای دولت فراهم میکند تا بتوانند میزان صادرات خودشان را به طور قابلتوجهی افزایش دهند. این صادرات باعث میشود تا ارز زیادی به کشور وارد و درآمد دولت افزایش پیدا کند. این افزایش درآمد دولت سبب میگردد تا خدماتدهی بهتری به مردم داشته باشد و رضایت آنها به طور چشمگیری افزایش پیدا کند که مطلوب همه مدیران به شمار میآید.
چرا مصرف سوخت در ایران به این میزان است؟
دلیلهای بسیاری برای زیادبودن مصرف سوخت در ایران وجود دارد که باعث افزایش میزان آن به این مقدار شده است. در این قسمت قصد داریم، برخی از مهمترین موارد آنها را به شما معرفی کنیم و در موردشان شرح کاملی برای شما بدهیم.
کیفیت خودروهای داخلی پایین است
تعداد ناوگان فرسوده در شهرها زیاد است
استفاده از سیپاد کمک میکند تا متوجه شوید که چه خودرویی از رده خارج شده است یا هنوز میتواند به فعالیت خودش ادامه دهد. به این صورت که قطعات را بررسی میکند و عملکرد آنها را نیز مورد ارزیابی قرار میدهد و دادههای به دستآمده را در اختیار مدیران میگذارد تا در مورد فرسودهبودن یا نبوده آنها تصمیم بگیرند.حضور تعداد ناوگان فرسوده زیاد در شهرها دومین عامل بالابرنده مصرف سوخت در کشور به حساب میآید و باید برای جلوگیری از رفت و آمد این ماشینها چارهای اندیشید.
سهمیههای ویژه برای تخصیص سوخت وجود دارد
وجود سهمیههای ویژه و تخصیص آنها بدون حساب و کتاب و سازوکار مناسبی باعث میشود تا برخی افراد بتوانند سوخت اضافی به دست بیاورند و آن را قاچاق کنن، یا به صورت بیهوده آن را در خیابانها بسوزانند. اما به کارگیری سیپاد میتواند از بروز این معضل جلوگیری کند، زیرا به خودروها براساس میزان پیمایش آنها سوخت تخصیص میدهد. به این صورت هرکس برابر با نیاز خودش سوختهایی مانند بنزین و گازوییل را در اختیار خواهند داشت.
بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد چگونه باعث کاهش میزان مصرف سوخت در کشور میشود؟
تخصیص مصرف سوخت در کشور برای همه خودروهای باری و غیرباری یکسان است و تفاوتی میان آنها وجود ندارد. این موضوع باعث ایجاد ناعدالتی و نارضایتی برای تعدادی از رانندگان میگردد. زیرا به آنها متناسب با عملکردشان سوخت تعلق نمیگیرد و این افراد مجبور خرید سوخت با تعرفه آزاد میشوند.
اما بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد کمک میکند تا این معضل به طور کلی از بین برود. زیرا سیپاد با محاسبه و استفاده از پارامترهای مختلف سوخت براساس پیمایش را تعیین میکند. به این صورت افراد متناسب با فعالیت خودشان سوخت دریافت میکنند و هیچگونه ناعدالتیها در این زمینه به وجود نمیآید.
چه عواملی در تعیین سهمیه سوخت با سیپاد توسط شهرداریها اثرگذار هستند؟
عوامل مختلفی در تعیین سهمیه سوخت با سیپاد اثر دارد و آن را تحت تأثیر خودش قرار میدهد. در این بخش دو مورد از مهمترین آنها را به شما معرفی میکنیم تا با آنها آشنا شوید و بتوانید بهتر متوجه مکانیزم سیپاد شوید.
وزن بار حملشده توسط خودرو موردنظر
وزن بارحملشده اولین چیزی است که سیپاد آن را برای تعیین سوخت هر خودرو در نظر میگیرد. زیرا هرچه وزن خودرو بالاتر برود، میزان مصرف سوختش نیز افزایش پیدا میکند. بنابراین میزان مصرف خودرویی با بار 50 کیلو با ماشینی که حجم بار 100 کیلویی را حمل میکند، یکسان نیست و باید به دومین خودرو میزان سوخت بیشتر تعلق بگیرد. سیپاد این کار را با استفاده از سنسور وزن به انجام میرساند. در واقع سنسور سوخت است که مشخص میکند، چه میزان بار در خودروی موردنظر قرار گرفته است. اندازهگیری سنسور دقیق است و احتمال بروز خطا در آن بسیار کم میباشد.
مأموریت خودرو موردنظر
خودروهای سازمانی با ماموریتهای مختلفی عازم میشوند. مختلفبودن ماموریتها باعث میگردد تا این افراد مجبور به طیکردن مسافتهای متفاوتی شوند. بنابراین باید میزان سوخت تخصیصدادهشده براساس نوع ماموریت تعیین گردد و این مورد نیز در نظر گرفته شود. به همین دلیل سازندگان سیپاد، یکی از پارامترهای مهم تصمیمگیری آن را همین نوع ماموریت در نظر گرفتهاند.
سیپاد براساس ماموریت، مسافت آن را میسنجد و سپس میزان سوخت موردنیاز برای طیکردن این مسافت را تعیین میکند. سوخت خودرو نیز براساس همین مسافت تعیینشده سیپاد مشخص میشود. بنابراین باید در تعییین ماموریت خودتان در سیپاد دقت زیادی داشته باشید تا با مشکلی روبهرو نشوید.
سرعت خودروی موردنظر
آخرین عاملی که در تعیین سوخت با سیپاد اهمیت پیدا میکند، میزان سرعت خودروی موردنظر است. هرچه میزان سرعت کمتر باشد، میزان سوخت مصرفی نیز کاهش پیدا خواهد کرد که باید این موضوع در نظر گرفته شود. خوشبختانه طراحان سیپاد این موضوع را در نظر گرفتهاند و با تعبیه سنسور سوخت در این تجهیز، امکان سنجش میزان سرعت توسط سیپاد را ممکن ساختهاند. به این صورت سرعت نیز به درستی مشخص میشود و تخصیصهای سیپاد نیز دارای دقت بیشتری خواهند بود که هم برای شرکتها و هم برای دولت مفید است و میتواند به آنها کمک فراوانی در این حوزه بسیار مهم نماید.
بهینهسازی مصرف سوخت با سیپاد را برای کاهش هزینههای خودتان به کار بگیرید
بهینه سازی مصرف سوخت با سیپاد کمک میکند تا قاچاق بنزین، گازوییل کاهش چشمگیری داشته باشد، از وقوع آلودگی متعدد در شهرهای بزرگ جلوگیری شود، ارز کمتری از کشور خارج گردد و فرصت خوبی برای صادرات فرآوردههای نفتی توسط سازمان توزیع و پخش فرآوردهها نفتی به وجود بیاید. همچنین شرکتها میتوانند از این طریق میزان هزینههای خودشان را کاهش قابلتوجهی دهند.
بنابراین توصیه میکنیم که از این دستگاه برای ناوگان حمل و نقل شرکت خودتان استفاده کنید. شما میتوانید برای تهیه دستگاه سیپاد به شرکت پیشگامان آسیا مراجعه کنید و آن را با قیمتی مناسب و کیفیت بالا تحویل بگیرید.